Vild omelett med panerad fisk och hackad spenat

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Vild omelett med panerad fisk och hackad spenat
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
förpackning
 
Förpackning Findus Spröda crispies
12 
st
 
Ägg
1 
st
 
Lime, delad i 4 rejäla klyftor
1 
förpackning
 
½-1 
tsk
 
malen muskot, efter smak
2 
msk
 
smör
Salt och peppar
PICKLAD RÖDLÖK:
1 
st
 
rödlök
1 
msk
 
Vinäger
½ 
tsk
 
salt
½ 
tsk
 
socker
½ 
msk
 
Olja
Salt och peppar

Förberedelser

OMELETTEN:

  1. Här kan du välja att göra 4 mindre eller en stor omelett beroende på hur du vill servera rätten.
  2. Knäck äggen i en skål utan att vispa sönder dem!
  3. Hetta upp pannan ordentligt och tillsätt smöret och äggen, fortfarande inte hoprörda. Låt botten stelna först innan du försiktigt börjar lossa i kanterna och dra ett varv med stekspaden för att få till en härligt vild färgröra med en del hela äggulor också. Krydda med salt och peppar.
  4. Vänd upp halva omeletten så du får den härligt gyllenbruna sidan att synas lite också vid serveringen.
  1. Värm ugnen till 180°C och tillaga Findus Crispies enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skiva rödlöken tunt, tunt, gärna på en mandolin. Lägg i en liten skål. Salta & peppra samt tillsätt vinägern och sockret. Låt stå i 10 minuter men rör om då och då.
  3. Stek spenaten i en vid stekpanna tills den är helt torr. Krydda med muskot, salt & peppar. Håll spenaten varm.
  4. Lägg alla gyllenbruna Crispies och spenaten ovanpå omeletten. Servera den picklade löken vid sidan om.

Findus tipsar!

En sallad och grov kavring passar utmärkt till denna rätt.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
524
31
35
27
3