15 min
förberedelsetid
15 min
tillagningstid
4
Serveringar
Förberedelser
- Värm ugnen till 180°C och tillaga Findus Crispies enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skiva rödlöken tunt, tunt, gärna på en mandolin. Lägg i en liten skål. Salta & peppra samt tillsätt vinägern och sockret. Låt stå i 10 minuter men rör om då och då.
- Stek spenaten i en vid stekpanna tills den är helt torr. Krydda med muskot, salt & peppar. Håll spenaten varm.
- Lägg alla gyllenbruna Crispies och spenaten ovanpå omeletten. Servera den picklade löken vid sidan om.
OMELETTEN:
- Här kan du välja att göra 4 mindre eller en stor omelett beroende på hur du vill servera rätten.
- Knäck äggen i en skål utan att vispa sönder dem!
- Hetta upp pannan ordentligt och tillsätt smöret och äggen, fortfarande inte hoprörda. Låt botten stelna först innan du försiktigt börjar lossa i kanterna och dra ett varv med stekspaden för att få till en härligt vild färgröra med en del hela äggulor också. Krydda med salt och peppar.
- Vänd upp halva omeletten så du får den härligt gyllenbruna sidan att synas lite också vid serveringen.
Dricks!
En sallad och grov kavring passar utmärkt till denna rätt.
Ingredienser
Ingredienslista
1
förpackning
Spröda Crispies
12
st
Ägg
1
st
Lime, delad i 4 rejäla klyftor
1
förpackning
Hackad Spenat
½-1
tsk
malen muskot, efter smak
2
msk
smör
Salt och peppar
PICKLAD RÖDLÖK:
1
st
rödlök
1
msk
Vinäger
½
tsk
Salt
½
tsk
socker
½
msk
Olja
Salt och peppar