Fiskburgare

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Fiskburgare

Dags att experimentera? Prova våra fiskburgare på lax och torsk med persilja- och vitlökskräm!

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

 

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

400 
g 
förpackningsomslag torskfilé
2 
st 
äggulor
1 
msk 
citronjuice
salt och vitpeppar
1 surdegsbaguette eller 4 bullar
Tillbehör:
1/4 
huvud spetskål
1 
morot
1 
nypa socker
saften av ½ citron
Sås:
200 
g 
Philadelphiaost
1 
dl 
naturell yoghurt
1 
paket 
2 
st 
skalade vitlöksklyftor
1 
tsk 
Dijonsenap
salt och vitpeppar

Förberedelser

  1. Skala och strimla morot och kålen tunt. Lägg i en skål, pressa över citronjuice samt en nypa socker, salt och peppar. Låt stå kallt.
  2. Skär fisken i grova bitar. Smaksätt med salt och peppar. Kör snabbt på puls i en matberedare med äggulor och citronjuice tills det blir en grov fiskfärs. 
  3. Forma färsen till fyra burgare. Stek eller grilla 2-3 minuter på varje sida. Tänk på att inte steka för länge så att fisken behåller sin saftighet.
  4. Gör en vitlökscréme under tiden. Riv vitlök och blanda med övriga ingredienser i en liten skål. Smaksätt med salt, peppar och hackad persilja.

  5. Rosta eller stek hastigt i olivolja två tjocka skivor av surdegsbrödet per person. 
     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     
  6. Lägg ihop fiskburgarna med vitlökscreme och kålsallad. Servera direkt för att behålla krispen. 

Taggar