Dela
Dela detta recept

Fiskburgare

Fiskburgare
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Dags att experimentera? Prova våra fiskburgare på lax och torsk med persilja- och vitlökskräm!

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

 

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 400 gr Torskfilé
    Torskfile
  • 250 gr Lax Naturell
    Lax Naturell
  • 2 st äggulor
  • 1 msk citronjuice
  • salt och vitpeppar
  • 1 surdegsbaguette eller 4 bullar
  • Tillbehör:
  • 1/4 huvud spetskål
  • 1 morot
  • 1 nypa socker
  • saften av ½ citron
  • Sås:
  • 200 gr Philadelphiaost
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 paket Persilja
    Persilja
  • 2 st skalade vitlöksklyftor
  • 1 tsk Dijonsenap
  • salt och vitpeppar

Förberedelser

  1. Skala och strimla morot och kålen tunt. Lägg i en skål, pressa över citronjuice samt en nypa socker, salt och peppar. Låt stå kallt.
  2. Skär fisken i grova bitar. Smaksätt med salt och peppar. Kör snabbt på puls i en matberedare med äggulor och citronjuice tills det blir en grov fiskfärs. 
  3. Forma färsen till fyra burgare. Stek eller grilla 2-3 minuter på varje sida. Tänk på att inte steka för länge så att fisken behåller sin saftighet.
  4. Gör en vitlökscréme under tiden. Riv vitlök och blanda med övriga ingredienser i en liten skål. Smaksätt med salt, peppar och hackad persilja.

  5. Rosta eller stek hastigt i olivolja två tjocka skivor av surdegsbrödet per person. 
     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     
  6. Lägg ihop fiskburgarna med vitlökscreme och kålsallad. Servera direkt för att behålla krispen. 
Dela
Dela detta recept