Torskburgare med lax, vitlökscrème och kålsallad

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

250 
g
 
2 
st
 
äggulor
1 
msk
 
citronjuice
salt och vitpeppar
1 surdegsbaguette eller 4 bullar
Tillbehör:
1/4 
huvud spetskål
1 
morötter
1 
nypa socker
saften av ½ citron
Sås:
200 
g
 
Philadelphiaost
1 
dl
 
naturell yoghurt
30 
g
 
persilja
2 
st
 
skalade vitlöksklyftor
1 
tsk
 
Dijonsenap
salt och vitpeppar

Förberedelser

  1. Skala och strimla morot och kålen tunt. Lägg i en skål, pressa över citronjuice samt en nypa socker, salt och peppar. Låt stå kallt.
  2. Skär fisken i grova bitar. Smaksätt med salt och peppar. Kör snabbt på puls i en matberedare med äggulor och citronjuice tills det blir en grov fiskfärs. 
  3. Forma färsen till fyra burgare. Stek eller grilla 2-3 minuter på varje sida. Tänk på att inte steka för länge så att fisken behåller sin saftighet.
  4. Gör en vitlökscréme under tiden. Riv vitlök och blanda med övriga ingredienser i en liten skål. Smaksätt med salt, peppar och hackad persilja.

  5. Rosta eller stek hastigt i olivolja två tjocka skivor av surdegsbrödet per person. 
     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     
  6. Lägg ihop fiskburgarna med vitlökscreme och kålsallad. Servera direkt för att behålla krispen. 

Findus tipsar!

Servera gärna med friterade sötpotatis pommes till för att göra middagen komplett.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
435
25
36
15
3