Dela
Dela detta recept

Fiskburgare

Fiskburgare
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

 

 

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

 

 Dags att experimentera? Prova våra fiskburgare på lax och torsk med persilja- och vitlökskräm!

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 400 gr Torskfilé
    Torskfile
  • 250 gr Lax Naturell
    Lax Naturell
  • 2 st äggulor
  • 1 msk citronjuice
  • salt och vitpeppar
  • 1 surdegsbaguette eller 4 bullar
  • Tillbehör:
  • 1/4 huvud spetskål
  • 1 morot
  • 1 nypa socker
  • saften av ½ citron
  • Sås:
  • 200 gr Philadelphiaost
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 paket Persilja
    Persilja
  • 2 st skalade vitlöksklyftor
  • 1 tsk Dijonsenap
  • salt och vitpeppar

Förberedelser

  1. Skala och strimla morot och kålen tunt. Lägg i en skål, pressa över citronjuice samt en nypa socker, salt och peppar. Låt stå kallt.
  2. Skär fisken i grova bitar. Smaksätt med salt och peppar. Kör snabbt på puls i en matberedare med äggulor och citronjuice tills det blir en grov fiskfärs. 
  3. Forma färsen till fyra burgare, grilla 2-3 minuter på varje sida. 

  4. Gör en vitlökscréme under tiden. Riv vitlök och blanda med övriga ingredienser i en bunke. Smaksätt med salt och peppar och hackad persilja.

  5. Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta.

     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     

    Stek två tjocka skivor bröd per person hastigt i olivolja eller rosta. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

     
  6. Stek burgarna med smör och olivolja i het panna, ett par minuter per sida. 
Serveringstips

Lägg på surdegsbröd med en klick vitlökscréme och servera med kålsallad.

Dela
Dela detta recept