Fisksoppa med torsk, ingefära och lime

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Fisksoppa med torsk, ingefära och lime

Enkel och god fisksoppa som går snabbt att laga.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

 

 

 

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

800 
g 
förpackningsomslag torskrygg i påse
2 
st 
vitlöksklyftor
2 
st 
schalottenlökar
2 
st 
lime
25 
g 
Ingefära
800 
ml 
kokosmjölk
3 
dl 
vatten
1 
paket 
Förpackning Findus Våra finaste koriander
1 
paket 
Findus Våra finaste Persilja förpackning
1 
tsk 
gurkmeja
några droppar tabasco
1 
tsk 
salt
olivolja och smör till stekning

Förberedelser

  1. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök
  2. Skär och portionera torskrygg i grova bitar
  3. Ringla olivolja och en klick smör i en kastrull och lägg i lök, vitlök, ingefära och gurkmeja. Fräs det i ett par minuter, tills löken blir mjuk
  4. Häll på kokosmjölk, vatten, limejuice, och salta., låt koka ihop i ca 6-8 minuter
  5. Lägg i torskbitarna och låt soppan sjuda lugnt i ytterligare 5-7 minuter på svag värme, tills torsken känns spänstig och klar.

  6. Smaka av med hackad koriander, persilja och några droppar tabasco

Taggar