Dela
Dela detta recept

Fisktacos med torsk, mango, ananas och syrad rödlök

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

En härlig fisktaco-variant till fredagens tacomys! Byt ut tacofärsen mot Findus perfekt färdigskurna gourmetbitar av torskrygg och torskfilé som du enkelt marinerar och serverar i din fisktaco tillsammans med fräscha bitar av mango och ananas. I receptet tipsar vi även om egengjord syrad rödlök som blir en perfekt kombination till den söta frukten. Fisktaco när den är som bäst!

 

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 300 g Gourmetbitar Torsk
  • 8 st Små tortillas
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 st mango skuren i småbitar
  • 150 g ananas skuren i småbitar
  • 100 g krispig trevlig mixsallad
  • 1 klyftad lime
  • Marinad:
  • 3 msk Rapsolja
  • Rivet limeskal av en 1/2 lime
  • 1-2 tsk finhackad chili efter tycke och smak
  • salt och svartpeppar
  • Tillbehör:
  • Färska örter tex koriander, persilja, mynta
  • Syrad rödlök:
  • 1 fint skivad rödlök
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk salt och peppar
  • 1 msk olja

Förberedelser

  1. Blanda ingredienserna till den syrade rödlöken och låt stå att vila i ca 10 min. Rör om lite emellanåt. 
  2. Skär upp bitar av mango och ananas.

  3. Blanda alla ingredienserna till marinaden och gnid in gourmetbitarna.

  4. Tillaga de marinerade torskbitarna i ugnen på 120 graders värme i ca 7-10 min.

  5. Lägg sedan de tillagade Gourmetbitarna i tortillan tillsammans med de goda tillbehören.

Findus tipsar!

Servera dina fisktacos direkt och känn smaken av något nytt, gott och spännande.

Dela
Dela detta recept