Dela
Dela detta recept

Fisktacos med mango- & chilisås och syrad rödlök

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Tillhör du dem som planerar att servera taco som fredagens middag? Det gör du rätt i, men varför inte ta och överraska familj eller vänner med ett gott och miljövänligare alternativ i form av fisktacos. Med Findus perfekt skurna gourmetbitar torskrygg och torskfilé går det mycket fortare att fixa bästa tacomyset och du kan istället imponera på alla med en egengjord mangosalsa och syrad rödlök som tillbehör. För ärligt talat, visst är du lite trött på smaken av tacokrydda varje vecka!

 

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 300 g Gourmetbitar Torsk
  • 8 st Små tortillas
  • 1 st tomat skuren i tärningar
  • 1 klyftad lime
  • Marinad:
  • 3 msk Rapsolja
  • Rivet limeskal av en 1/2 lime
  • 1-2 tsk finhackad chili efter tycke och smak
  • salt och svartpeppar
  • Tillbehör:
  • Färska örter tex koriander, persilja, mynta
  • Mangosalsa:
  • 1 st mango skuren i småbitar
  • 1 st orange tomat
  • 1-2 cm chili, efter smak
  • ½-1 msk vit balsamvinäger
  • salt
  • Syrad rödlök:
  • 1 fint skivad rödlök
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk salt och peppar
  • 1 msk olja

Förberedelser

  1. Blanda ingredienserna till den syrade rödlöken och låt stå att vila i ca 10 min. Rör om lite emellanåt. 
  2. Blanda alla ingredienserna till marinaden och gnid in gourmetbitarna.

  3. Tillaga de marinerade torskbitarna i uppvärmd ugn, 120 grader, i ca 7-10 min.

  4. Mixa ihop ingredienserna till mangosalsan med stavmixer.
  5. Lägg sedan de tillagade Gourmetbitarna i tortillan tillsammans med de goda tillbehören.

Findus tipsar!

Servera dina fisktacos direkt och njut av smaken av något nytt och gott till fredagsmyset.

Dela
Dela detta recept