Gurksallad med Quinoa- och sötpotatisbiffar och rödbetscrème

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Gurksallad med Quinoa- och sötpotatisbiffar och rödbetscrème

Fräsch gurksallad med grönsaksbiffar och rödbetscrème

En fräsch gurksallad med citrussmaker passar jättebra tillsammans med dessa lättpanerade Quinoa- och sötpotatisbiffar. Pricken över i:et blir den krämiga och enkla rödbetscrèmen.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1,5 
förpackning 
1 
st 
gurka
1 
st 
zucchini
1 
st 
grapefrukt
1 
st 
lime
1 
msk 
vitvinsvinäger
1 
msk 
rapsolja
salt och peppar 
Rödbetscrème: 
1,5 
st 
rödbeta
 medelstor
2 
msk 
smetana
1 
tsk 
spiskummin
salt och peppar 

Förberedelser

  1. Dela gurkan och hyvla den med en mandolin eller osthyvel.

  2. Skär zucchinin i centimeter små bitar.

  3. Skala och skär grapefrukten i centimeter små bitar.

  4. Blanda gurkan, zucchinin och grapefrukten och pressa lime över. Smaka av med salt och peppar.

  5. Tillaga Quinoa- och sötpotatisbiffarna enligt anvisning på förpackningen.

  6. Dags att göra rödbetscrèmen. Ta förkokta rödbetor och mixa med en stavmixer tillsammans med smetana, salt, peppar och spiskummin. Smaka av.

  7. Lägg gurksalladen på tallrikar, toppa med Quinoa- och sötpotatisbiffarna och lägg en klick rödbetscrème vid sidan om.

Findus tipsar!

Servera gärna ett gott surdegsbröd till!

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
Din recension
Skriv en recension
*
*
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
298
18
3
29
5