Dela
Dela detta recept

Grillad lax med örttäcke & blomkålscouscous

Grillad lax med örttäcke och blomkålscouscous
Antal portioner
4

Varför inte bjuda vännerna på grillad lax i sommar? Testa detta fräscha sommarrecept med örter och blomkålscouscous.

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

 

 

4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Lägg laxfiléerna på hushållspapper så överflödigt vatten försvinner. Tänd grillen och invänta fin glöd.
  2. Mixa basilika, persilja, citronsaft och –skal, olivolja och salt till en örtpasta.
  3. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Pulsmixa blomkålsbuketterna i en matberedare till couscous-storlek och koka hastigt i vattnet, cirka 1 minut. Häll av och kyl ner i kallt vatten, låt rinna av väl.
  4. Grovhacka oliver och kapris och blanda med blomkålscouscousen i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser och häll upp i en skål.
  5. Salta laxfiléerna och bred på hälften av örtapastan på laxfiléerna och grilla med skinnsidan nedåt. Sätt på locket på grillen och låt fiskfiléerna bli helt genomlagade, det tar cirka 3–4 minuter.
  6. Vänd dom inte för bästa resultat.
  7. Bred på resterande örtpasta på laxen och servera tillsammans med blomkålscouscousen.
Findus tipsar!

Lax tillagas snabbt och tänk därför på att använda ett riktigt varmt galler när du grillar för att få en fin stekyta och en perfekt kärna. Då lossar också fisken lätt från gallret.

Dela
Dela detta recept