Grillad lax med örttäcke & blomkålscouscous

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

4 
st
 
15 
g
  
basilika
30 
g
 
persilja
1/2 
citron, pressad saft och rivet skal
1 
tsk
  
hackad persilja
1/2 
dl
 
olivolja
Salt
Blomkålscouscous
550 
g
 
Findus Buketter av blomkål förpackning
1 
dl
 
svarta oliver
100 
g
 
sojabönor
15 
g
 
1/2 
dl
 
kaprisbär
2 
msk
 
olivolja
1/2 
citron, pressad saft och rivet skal
Salt och nymald svartpeppar

Förberedelser

  1. Lägg laxfiléerna på hushållspapper så överflödigt vatten försvinner. Tänd grillen och invänta fin glöd.
  2. Mixa basilika, persilja, citronsaft och –skal, olivolja och salt till en örtpasta.
  3. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Pulsmixa blomkålsbuketterna i en matberedare till couscous-storlek och koka hastigt i vattnet, cirka 1 minut. Häll av och kyl ner i kallt vatten, låt rinna av väl.
  4. Grovhacka oliver och kapris och blanda med blomkålscouscousen i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser och häll upp i en skål.
  5. Salta laxfiléerna och bred på hälften av örtapastan på laxfiléerna och grilla direkt på galler eller på en bit folie. Sätt på locket på grillen och låt fiskfiléerna bli helt genomlagade, det tar cirka 3–4 minuter.
  6. Bred på resterande örtpasta på laxen och servera tillsammans med blomkålscouscousen.

Findus tipsar!

Lax tillagas snabbt och tänk därför på att använda ett riktigt varmt galler när du grillar för att få en fin stekyta och en perfekt kärna. Då lossar också fisken lätt från gallret.
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
367
24
29
7
5