Grillade majskolvar med pepparrotsaioli

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Grillade majskolvar med pepparrotsaioli

Sommarmat med majs

Grillade majskolvar är underbar sommarmat. Söta och goda för både små och stora gäster.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

800 
g 
förpackningsomslag extra söta majskolvar
1 
msk 
olja
salt och peppar
Pepparrotsaioli:
25 
g 
riven pepparrot
1 
st 
vitlöksklyfta, finhackad eller pressad
1 
dl 
smetana

Förberedelser

Pepparrotsaioli:

  1. Blanda alla ingredienserna till pepparrotsaiolin. Salta och peppra efter tycke och smak.
  1. Pensla majskolvarna med lite olja. Salta och peppra. Grilla majskolvarna till fin färg runt om.

Findus tipsar!

Vid servering, strö gärna lite färska örter över majskolvarna för att få en spännande nyans till pepparotsaiolin.