Gröna Fritters med citron

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Gröna Fritters med citron

Ibland glömmer man bort hur smidiga fritters är att servera som lunch, middag eller som ett mättande mellanmål. Dessa gröna fritters är dessutom ett fantastiskt bra sätt att få i sig mer grönsaker. Och så blir man ordentligt mätt. Inte som man blir av en sallad med för lite protein, utan lagom mätt. Fritters är lätta att laga, mättar bra och smakar gott. Enda nackdelen är väl att namnet inte går att översätta till svenska. Vad är det egentligen? Pannkaka? Raggmunk? Välj själv, vi älskar i alla fall våra gröna fritters oavsett vad vi väljer att kalla dem.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text


Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

2 
st 
ägg
0,5 
dl 
Vetemjöl
1,5 
dl 
riven lagrad svecia
200 
g 
förpackningsomslag navarra broccoli
olivolja och smör till stekning
1 
citron

Förberedelser

  1. Blanda ägg, mjöl med finriven ost.

  2. Hacka broccoli och ärtor grovt  i en matberedare och tillsätt hacket i äggostsmeten och blanda om väl.
  3. Stek smeten som små plättar i smör och olivolja, pressa över citronsaft vid servering.


Findus tipsar!

Servera som lätt lunch eller mellanmål… eller varför inte på brunchbordet!

 

Om det blir några fritters över går de fint att ställa i kylen i några dagar eller frysa in och plocka fram nästa gång du blir sugen på något gott.