Ingredienser
Morotsbiffar:
300
g
Morötter
1
msk
persilja
2
msk
Polentagryn
3
msk
grönsaksbuljongtärning
1
ägg
1/2-1
msk
Gul lök
Salt och peppar
Olja till stekning
Övriga ingredienser:
2
st
rödlök, grovt skuren
1
st
paprika, grovt skuren
200
g
Salt och peppar
4
msk
mango chutney
1-2
msk
cashewnötter
Förberedelser
Morotsbiffar:
- Mät upp polentagrynen och örterna i en bunke och häll på grönsaksbuljongen så att det just täcker, låt det svälla medan du gör resten.
- Morötterna finriver du (de håller ihop bättre än grovrivna) och hacka löken fint.
- Blanda mannagrynen, ägget, morötterna och löken i bunken och rör ihop till en fast smet.
- Salta och peppra. Vill du ha mer hetta eller krydda kan du ta chili och vitlök annars är ingefära och koriander också väldigt gott till morötter.
Häll lite olja i pannan och klicka ut 6-8st små biffar av smeten. Stek på medelhög värme och vänd efter ca 2-3 minuter.
Grönkålspytt och rostade cashewnötter:
- Stek grönkålen torr i en stekpanna.
- Stek lök och paprika i oljad panna. Tillsätt ärter, sojabönor och den stekta grönkålen mot slutet.
- Krydda pytten med salt och peppar.
- Cashewnötter rostas i het, torr panna tills de är gyllenbruna. Häll upp o låt svalna hackas lite lätt innan de strös över rätten.
- Servera med mango chutney.
Findus tipsar!
Garnera med färsk salvia.
Vill du ha mer av morotsbiffarna kan du lätt dubbla receptet!
VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Bli den första att skriva en recension om receptet!
Näringsvärde per portion
Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
262
9
15
24
12