Grönkålspytt med morotsbiffar och rostade cashewnötter

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Morotsbiffar:
300 
g
 
Morötter
1 
msk
 
persilja
2 
msk
 
Polentagryn
3 
msk
 
grönsaksbuljongtärning
1 
ägg
1/2-1 
msk
 
Gul lök
Salt och peppar
Olja till stekning
Övriga ingredienser:
2 
st
 
rödlök, grovt skuren
1 
st
 
paprika, grovt skuren
200 
g
 
Salt och peppar
4 
msk
 
mango chutney
1-2 
msk
 
cashewnötter

Förberedelser

Morotsbiffar:

  1. Mät upp polentagrynen och örterna i en bunke och häll på grönsaksbuljongen så att det just täcker, låt det svälla medan du gör resten.
  2. Morötterna finriver du (de håller ihop bättre än grovrivna) och hacka löken fint.
  3. Blanda mannagrynen, ägget, morötterna och löken i bunken och rör ihop till en fast smet.
  4. Salta och peppra. Vill du ha mer hetta eller krydda kan du ta chili och vitlök annars är ingefära och koriander också väldigt gott till morötter.
  5. Häll lite olja i pannan och klicka ut 6-8st små biffar av smeten. Stek på medelhög värme och vänd efter ca 2-3 minuter.

Grönkålspytt och rostade cashewnötter:

  1. Stek grönkålen torr i en stekpanna. 
  2. Stek lök och paprika i oljad panna. Tillsätt ärter, sojabönor och den stekta grönkålen mot slutet.
  3. Krydda pytten med salt och peppar.
  4. Cashewnötter rostas i het, torr panna tills de är gyllenbruna. Häll upp o låt svalna hackas lite lätt innan de strös över rätten.
  5. Servera med mango chutney.

    Findus tipsar!

    Garnera med färsk salvia.
    Vill du ha mer av morotsbiffarna kan du lätt dubbla receptet!
    VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
    Skriv en recension
    Personlig infomation
    *
    *
    * Obligatoriska fält
    Din recension
    Skriv en recension
    *
    *
    * Obligatoriska fält
    Bli den första att skriva en recension om receptet!

    Näringsvärde per portion

    Kcal
    Fett
    Protein
    Kolhydrater
    Fiber
    Näringsvärde per portion
    262
    9
    15
    24
    12