Dela
Dela detta recept

Grönkålspytt med morotsbiffar och rostade cashewnötter

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Grönkål förtjänar faktiskt en plats i köket oavsett säsong. Här i färgstarkt sällskap av rödlök, paprika, ärter, bönor och morötter! Till grönkålspytten serverar du med fördel härligt saftiga morotsbiffar som du enkelt gör själv. Gröna och goda, eller orange i det här fallet!

 

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

Morotsbiffar:

  1. Mät upp polentagrynen och örterna i en bunke och häll på grönsaksbuljongen så att det just täcker, låt det svälla medan du gör resten.
  2. Morötterna finriver du (de håller ihop bättre än grovrivna) och hacka löken fint.
  3. Blanda mannagrynen, ägget, morötterna och löken i bunken och rör ihop till en fast smet.
  4. Salta och peppra. Vill du ha mer hetta eller krydda kan du ta chili och vitlök annars är ingefära och koriander också väldigt gott till morötter.
  5. Häll lite olja i pannan och klicka ut 6-8st små biffar av smeten. Stek på medelhög värme och vänd efter ca 2-3 minuter.

Grönkålspytt och rostade cashewnötter:

  1. Stek grönkålen torr i en stekpanna. 
  2. Stek lök och paprika i oljad panna. Tillsätt ärter, sojabönor och den stekta grönkålen mot slutet.
  3. Krydda pytten med salt och peppar.
  4. Cashewnötter rostas i het, torr panna tills de är gyllenbruna. Häll upp o låt svalna hackas lite lätt innan de strös över rätten.
  5. Servera med mango chutney.
Findus tipsar!

Garnera med färsk salvia.

Vill du ha mer av morotsbiffarna kan du lätt dubbla receptet!

Dela
Dela detta recept