Dela
Dela detta recept

Grönsaksbullar med gräddsås, potatismos och lingon

Grönsaksbullar med gräddsås, potatismos och rårörda lingon
Antal portioner
4

Att servera Findus grönsaksbullar med klassiskt potatismos, gräddsås och rårörda lingon går alldeles utmärkt. Nu kan du servera en av Sveriges vardagsfavoriter som ett vegetarisk alternativ på veckomenyn utan att du behöver ge avkall på smakerna du älskar.

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

 

4
Antal portioner

Ingredienser

  • 1 paket Grönsaksbullar
    Gronsaksbullar
  • Vegetarisk gräddsås:
  • 3 dl havregrädde
  • 1,5 msk grönsaksfond
  • 1 msk vegansk svartvinbärsgele (med pektin ist. för gelatin)
  • 1 msk kinesisk soja
  • salt och peppar
  • Potatismos:
  • 600 gr potatisar
  • 2-3 msk olivolja
  • 2 dl vegetarisk fraiche el havremjölk
  • salt och peppar
  • Rårörda lingon:
  • 175 gr lingon
  • 1/4 dl strösocker

Förberedelser

  1. Tillaga grönsaksbullar enligt anvisning på förpackningen
  2. Lägg havregrädde, grönsaksfond, svartvinbärsgelé och soja till gräddsåsen i en kastrull
  3. Koka i ca 5 min och smaka av med salt och peppar samt red ev av med maizena
  4. Koka potatis till potatismoset i saltat vatten
  5. Häll av och låt ånga av lite
  6. Pressa potatisen och blanda med olivolja och vegetarisk fraiche el/havremjölk
  7. Smaka av med salt och peppar
  8. Rårörda lingon gör du enkelt genom att blanda tinade el frysta lingon med socker
  9. Färdig att servera när sockret smält
  10. Servera grönsaksbullarna med potatismos, gräddsås och lingon
Dela
Dela detta recept