Dela
Dela detta recept

Grönsaksbullar med linssallad och syrlig sås

Grönsaksbullar med linssallad och syrlig sås
Antal portioner
4

Smarriga grönsaksbullar serverade med linssallad och syrlig sås. Smidigt och simpelt att laga.

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text 

 

4
Antal portioner

Ingredienser

  • 1 förpackning Grönsaksbullar
    Gronsaksbullar
  • 160 gr okokta röda linser
  • 100 gr okokta gröna linser
  • 150 gr skogschampinjoner
  • 100 gr Sojabönor
    Sojabonor
  • 100 gr röd grillad paprika
  • 200 gr sommarkål
  • 50 gr bladsalld
  • Dressing:
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 msk vit balsamicovinäger
  • 1 msk honung/ kan ersättas med veganskt alternativ
  • salt och peppar
  • Syrlig sås:
  • 2 dl creme fraiche/ kan ersättas med veganskt alternativ
  • 2 dl matlagningsyoghurt/kan ersättas med veganskt alternativ
  • 1/2 pressad citron
  • salt och peppar

Förberedelser

  1. Tillaga grönsaksbullarna enligt tillagningsanvisning på förpackningen
  2. Bryn upp skogschampinjonerna i olja och tillsätt sommarkålen
  3. Koka linserna enligt tillagningsanvisning på förpackningen
  4. Låt linser, champinjoner och kål svalna
  5. Blanda ihop med övriga ingredienser i salladen
  6. Blanda dressingen och blanda i linssalladen
  7. Blanda ihop den syrliga såsen och servera till grönsaksbullen och linssalladen
Findus tipsar!

Byt ut sommarkålen mot ekologisk färsk spröd vitkål eller Spetskål. Om kål inte faller dig i smaken eller årstiden inte tillåter fungerar goda smakrika sallader minst lika bra.

Dela
Dela detta recept