Dela
Dela detta recept

Grönsaksbullar med majs- & blomkålskräm

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Byt ut köttbullarna mot grönsaksbullar i höst! Gör detta smarriga recept på grönsaksbullar serverat med majs och blomkålskräm.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Koka blomkålen mjuk tillsammans med majs i vatten, grädde och buljong, cirka 10 minuter. Mixa till en slät puré i en blender eller med stavmixer. Smaka upp med salt, citronsaft och honung.
  2. Tillaga grönsaksbullarna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Koka broccolin knappt mjuk i lättsaltat vatten, cirka 3 minuter. Häll av vattnet och ånga av. Slunga broccolin med koriander, pressad citronsaft och rivet skal, salt och peppar.
  4. Servera grönsaksbullarna tillsammans med majs- och ärtpurén och broccolin. Toppa med rostad mandel.
Dela
Dela detta recept