Grönsaksbullar med majs- & blomkålskräm

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Grönsaksbullar med majs- & blomkålskräm

Byt ut köttbullarna mot grönsaksbullar i höst! Gör detta smarriga recept på grönsaksbullar serverat med majs och blomkålskräm.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
förpackning 
Förpackning Findus Grönsaksbullar
300 
g 
Findus Buketter av blomkål förpackning
300 
g 
majs i skål och majskolv
1 
dl 
vatten
2 
dl 
vispgrädde
1/2 
grönsaksbuljongtärning
1/2 
citron, pressad saft
1/2 
tsk 
flytande honung
300 
g 
förpackningsomslag navarra broccoli
1/2 
paket 
Förpackning Findus Våra finaste koriander
1/2 
citron, färskpressad saft och rivet skal
salt och nymald svartpeppar
1 
dl 
hackade saltrostade mandlar till servering

Förberedelser

  1. Koka blomkålen mjuk tillsammans med majs i vatten, grädde och buljong, cirka 10 minuter. Mixa till en slät puré i en blender eller med stavmixer. Smaka upp med salt, citronsaft och honung.
  2. Tillaga grönsaksbullarna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Koka broccolin knappt mjuk i lättsaltat vatten, cirka 3 minuter. Häll av vattnet och ånga av. Slunga broccolin med koriander, pressad citronsaft och rivet skal, salt och peppar.
  4. Servera grönsaksbullarna tillsammans med majs- och ärtpurén och broccolin. Toppa med rostad mandel.

Taggar