Dela
Dela detta recept

Hallonkompott med hjortronmylta

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

En julig dessert med rårörda hjortron och ingefärsgrädde

Servera den här enkla och goda hallonkompotten som dessert istället för ris á la malta. Perfekt bufféstorlek som alla orkar efter julmaten. Sött, fräscht och enkelt - kan det bli bättre?

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 220 g Hallonpuré
    förpackningsomslag hallon och hallonpuré
  • 1 dl socker
  • 120 g hjortron
  • Ingefärsgrädde:
  • 0,5 dl créme Fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk ingefära, malen
  • 1 msk honung
  • 10 g mynta, färsk
  • Hjortronmylta:
  • 100 g hjortron
  • 1 msk socker

Förberedelser

Hallonkompott:

  1. Koka upp hallonpurén med socker och rör om till sockret har smält.

  2. Rör i hjortron och låt sjuda i ca 10-15 minuter. Låt svalna.

  3. Vispa samma créme fraiche och grädde. Rör ner ingefära, honung och hackad mynta.

  4. Blanda samman hjortron och socker.

  5. Häll upp i ett glas och varva kompott, hjortronmylta och ingefärsgrädde. Toppa med ett blad mynta i varje glas. Klart!

Findus tipsar!

Överraska med en grönkålsshot på julbuffén.

Taggar

Dessert
Dela
Dela detta recept