Dela

Halstrad torskfilé med gubbröra på blomkål, anjovis och ägg

Halstrad torskfilé
Antal portioner
4
Härligt frasig fisk med smakrik gubbröra - fiskelyckas du också!
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Tina fisken ca 20 minuter i kallt vatten.
  2. Koka potatis och blomkål. Låt svalna.
  3. Koka äggen 6 minuter, skala och hacka äggen
  4. Tärna potatisen och kvarta blomkålsbuketterna
  5. Låt ansjovisen rinna av och hacka den fint
  6. Hacka rödlöken och dill fint. Blanda gräddfil, majonnäs, grov senap, rödlök och dill
  7. Vänd ner ägg, potatis, blomkål och ansjovis. Smaksätt med salt och vitpeppar
  8. Panera fisken lätt i rågmjöl, salta och peppra
  9. Stek fisken vackert gyllenbrun i en stekpanna med rapsolja och en kula smör i ca 3-4 minuter på varje sida
  10. Vänd den då och då och ös fisken med smöret under stekningen
  11. Servera den nystekta torskfilen med gubbröra.
Dela