Dela
Dela detta recept

Halstrad torskrygg i rostat bröd med krispig örtsallad och ärtguacamole

Halstrad torskrygg i rostat bröd på en bädd av krispig örtsallad och ärtguacamole, skivad tomat samt picklad rödlök
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Testa detta ljuvligt goda recept på halstrad torskrygg med ärtguacamole och picklad rödlökKlimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

 .

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 1 paket Torskrygg
    3 fina fileer av Torskrygg
  • 175 gr mixad sallad
  • 1 st tomat
  • 4 st rostade skivor av surdegsbröd
  • Picklad rödlök:
  • 1 st rödlök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 msk honung
  • 1 tsk olja
  • salt och nymald vitpeppar
  • Ärtguacamole:
  • 150 gr Ärter
    Svenska arter
  • 1 st avokado
  • 1-2 cm Hackad Chili
    Hackad Chili
  • 2 msk majs
  • salt och nymald vitpeppar
  • rivet skal av 1 lime

Förberedelser

  1. Lägg fisken på hushållspapper så överflödigt vatten försvinner.
  2. Picklad rödlök: Skiva löken, helst på en mandolin, tunt. Blanda med resten av ingredienserna och låt vila i ca.15 min. Rör om emellanåt.
  3. Ärtguacamole: Mixa ingredienserna till ärtguacamolen
  4. Torsken halstras/steks i lite smör till 55°c. Stek och vänd torsken. Sätt in den i 100°ugn tills fisken är till 55°c
  5. Skiva tomaterna och rosta brödskivorna.
  6. Lägg de guldrostade brödskivorna på en liten assiett. Montera torsk, sallad, tomatskivor, ärtguacamole och den picklade rödlöken på brödskivorna.
Dela
Dela detta recept