Halstrad torskrygg i rostat bröd med krispig örtsallad och ärtguacamole

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Halstrad torskrygg i rostat bröd med krispig örtsallad och ärtguacamole

Testa detta ljuvligt goda recept på halstrad torskrygg med ärtguacamole och picklad rödlökKlimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

 .

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
paket 
förpackningsomslag torskrygg i påse
175 
g 
mixad sallad
1 
st 
tomat
4 
st 
rostade skivor av surdegsbröd
Picklad rödlök:
1 
st 
rödlök
1 
msk 
rödvinsvinäger
1/2 
msk 
honung
1 
tsk 
olja
salt och nymald vitpeppar
Ärtguacamole:
1 
st 
avokado
1-2 cm 
2 
msk 
majs
salt och nymald vitpeppar
rivet skal av 1 lime

Förberedelser

  1. Lägg fisken på hushållspapper så överflödigt vatten försvinner.
  2. Picklad rödlök: Skiva löken, helst på en mandolin, tunt. Blanda med resten av ingredienserna och låt vila i ca.15 min. Rör om emellanåt.
  3. Ärtguacamole: Mixa ingredienserna till ärtguacamolen
  4. Torsken halstras/steks i lite smör till 55°c. Stek och vänd torsken. Sätt in den i 100°ugn tills fisken är till 55°c
  5. Skiva tomaterna och rosta brödskivorna.
  6. Lägg de guldrostade brödskivorna på en liten assiett. Montera torsk, sallad, tomatskivor, ärtguacamole och den picklade rödlöken på brödskivorna.

Taggar