Dela
Dela detta recept

Halstrad torskrygg i rostat bröd med krispig örtsallad och ärtguacamole

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Testa detta ljuvligt goda recept på halstrad torskrygg med ärtguacamole och picklad rödlökKlimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

 .

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 1 paket Torskrygg
    förpackningsomslag torskrygg i påse
  • 175 g mixad sallad
  • 1 st tomat
  • 4 st rostade skivor av surdegsbröd
  • Picklad rödlök:
  • 1 st rödlök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 msk honung
  • 1 tsk olja
  • salt och nymald vitpeppar
  • Ärtguacamole:
  • 150 g Svenska Ärter
  • 1 st avokado
  • 1-2 cm Hackad Chili
  • 2 msk majs
  • salt och nymald vitpeppar
  • rivet skal av 1 lime

Förberedelser

  1. Lägg fisken på hushållspapper så överflödigt vatten försvinner.
  2. Picklad rödlök: Skiva löken, helst på en mandolin, tunt. Blanda med resten av ingredienserna och låt vila i ca.15 min. Rör om emellanåt.
  3. Ärtguacamole: Mixa ingredienserna till ärtguacamolen
  4. Torsken halstras/steks i lite smör till 55°c. Stek och vänd torsken. Sätt in den i 100°ugn tills fisken är till 55°c
  5. Skiva tomaterna och rosta brödskivorna.
  6. Lägg de guldrostade brödskivorna på en liten assiett. Montera torsk, sallad, tomatskivor, ärtguacamole och den picklade rödlöken på brödskivorna.

Taggar

Lunch
Dela
Dela detta recept