Dela
Dela detta recept

Heta ägg med ärtkräm

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ägghalvor med sting av chili

Garnerade ägghalvor på en bädd av ärtkräm med lite sting för det moderna julbordet. Receptet är avsett för bufféservering.

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Tina ärterna.

  2. Koka äggen. Skala och dela.

  3. Mixa de tinade ärterna med créme fraiche. Smaka av med salt och peppar.

  4. Blanda majonnäs med sambal oelek.

  5. Skär tunna strimlor av röd chili.

  6. Bred ut ärtkrämen på ett fat och lägg på ägghalvorna. Klicka ut majonnäsen på äggen och garnera med chili.

Findus tipsar!

Om du föredrar mindre heta ägg så rekommenderar vi vårt recept Ärtiga ägghalvor.

Dela
Dela detta recept