Dela

Inkokt lax med gräddmarinerade haricots verts

Inkokt lax
Antal portioner
4

Ingredienser

  • Lax:
  • 500 gr Lax Naturell
    Lax Naturell
  • 1 liter vatten
  • 1/2 dl salt
  • 1/2 msk strösocker
  • Sallad:
  • 250 gr Haricots Verts
    Haricots Verts
  • 1 st salladshuvud
  • 1 st schalottenlök
  • 1 knippe persilja
  • Gräddressing:
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk pressad citron
  • 1 nypa strösocker
  • salt, svartpeppar ur kvarn

Förberedelser

  1. Dela fiskfiléerna längs med på mitten och lägg i en ugnsform med kant
  2. Koka upp vatten, salt och socker till en lag
  3. Häll lagen varm över fisken och täck formen snabbt med plastfolie. Låt svalna och ställ in i kyl
  4. Tina haricot vertes. Skala och finhacka schalottenlöken och persiljan
  5. Skölj salladen och bryt ner i bitar
  6. Rör ihop ingredienserna till dressingen tills den tjocknar något av syran i citronsaften. Smaksätt med salt och peppar
  7. Vänd runt haricot verts, lök, persilja och sallad i dressingen
  8. Ta upp laxen ur lagen, lägg upp på tallrikar och servera med marinerade haricots vertes