Dela

Inkokt lax med gräddmarinerade haricots verts

Inkokt lax
Antal portioner
4
Många gillar fisk för att det är gott, nyttigt och enkelt att få till en god måltid. Det är också många som gärna vill äta fisk oftare, och att då välja Findus fisk är att välja rätt. Vi har tagit fram enkla tips och jättegoda recept som alla kan laga.
4
Antal portioner

Ingredienser

  • Lax:
  • 500 gr Lax Naturell
    Lax Naturell
  • 1 liter vatten
  • 1/2 dl salt
  • 1/2 msk strösocker
  • Sallad:
  • 250 gr Haricots Verts
    Haricots Verts
  • 1 st salladshuvud
  • 1 st schalottenlök
  • 1 knippe persilja
  • Gräddressing:
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk pressad citron
  • 1 nypa strösocker
  • salt, svartpeppar ur kvarn

Förberedelser

  1. Dela fiskfiléerna längs med på mitten och lägg i en ugnsform med kant
  2. Koka upp vatten, salt och socker till en lag
  3. Häll lagen varm över fisken och täck formen snabbt med plastfolie. Låt svalna och ställ in i kyl
  4. Tina haricot vertes. Skala och finhacka schalottenlöken och persiljan
  5. Skölj salladen och bryt ner i bitar
  6. Rör ihop ingredienserna till dressingen tills den tjocknar något av syran i citronsaften. Smaksätt med salt och peppar
  7. Vänd runt haricot verts, lök, persilja och sallad i dressingen
  8. Ta upp laxen ur lagen, lägg upp på tallrikar och servera med marinerade haricots vertes
Dela