Dela
Dela detta recept

Inkokt lax med jordärtskockspuré

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Är det dags att bjuda in till fest och servera en härlig buffé? Bjud på en massa härliga godsaker. Självklart ska du bjuda på en fantastiskt god lax med jordärtskockspuré! Passar utmärkt att servera t ex på påskbordet. Vill du servera laxen något matigare, är kokt potatis det bästa till.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text


'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • Lag till laxen:
  • 2 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 8 dl vatten
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 morot
  • 1,5 msk salt
  • 1 st Lagerblad
  • 1 Vitpeppar
  • 1 Kryddpeppar
  • 500 g Laxfilé Naturell
    4 laxfileer med etikett
  • Jordärtskockpuré:
  • 160 g Jordärtskockpuré
  • 40 g crème fraiche
  • 12 g Dill
  • salt och peppar

Förberedelser

  1. Lägg tinad fisk i en ugnsform.
  2. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull. Rör runt och koka upp. Smaka av.
  3. Sila lagen och koka upp igen.
  4. Slå den kokande lagen över fisken och låt fisken stå och svalna i lagen.
  5. Koka upp puré med crème fraiche.
  6. Smaka av med salt och vitpeppar.
  7. Servera den kalla laxen tillsammans med jordärskockspurén och lite dill.
Findus tipsar!

Vill man ha rätten lite matigare går det bra att även servera kokt potatis till.

Dela
Dela detta recept