Kanelbullesemla

Förberedelsetid
'
Antal portioner
4

Kanelbullesemla

Magiskt god variant på fastlagsbulle med hemmagjord mandelmassa

Överraska någon på fettisdagen med en ny form av fastlagsbulle, nämligen en kanelbullesemla gjord på Findus svenska kanelbullar! Vi rekommenderar att göra hemmagjord mandelmassa för ett himmelskt resultat. Spritsa på lite grädde och pudra över florsocker, så är det klart för servering!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

2 
dl 
grädde
Florsocker
Mandelmassa:
0,5 
dl 
sötmandel
0,5 
dl 
florsocker
0,5-1 
msk 
vatten

Förberedelser

Hemmagjord mandelmassa

  1. Mixa sötmandel fint, eller mixa den grovt om du hellre föredrar det.

  2. Blanda mandeln med florsocker och tillsätt lite vatten åt gången samtidigt som du rör ihop din egna mandelmassa.

Kanelbullesemla

  1. Vispa grädde.

  2. Dela försiktigt en tinad kanelbulle med en vass kniv. Bre därefter på rikligt med din hemmagjorda mandelmassa på den undre delen och spritsa på med grädde. Lägg på toppen av kanelbullen och pudra med florsocker.

  3. Njut!

    Findus tipsar!

    Om du vill lyxa till det extra så använd istället 1,5 kanelbulle per semla för att göra dubbla lager med mandelmassa och grädde, mums!

    Taggar