Karibisk laxsallad med glasnudlar

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Karibisk laxsallad med glasnudlar

En härlig laxsallad med karibiska smaker. Sockerärter, mango, tomater och nudlar tillsammans med marinerad laxfilé. Enkel att göra men med så mycket härliga smaker.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
paket 
förpackningsomslag finaste sockerärtorna
1 
st 
romansallad
1 
paket 
fryst mango
250 
g 
körsbärstomater
100 
g 
glasnudlar
Nigellafrön
Sesamfrön
1 
msk 
sesamolja
3 
msk 
japansk soja
Sås:
4 
msk 
japansk soja
2 
msk 
sesamolja
1 
st 
vitlöksklyfta
1 

Förberedelser

  1. Tina fisk och mangon. Skär laxfiléerna i tre smala bitar. Låt laxen marinera i sojan en stund.
  2. Blanda soja, vitlöksklyftan, hackad chili, ingefära (finhacka den gärna lite extra) och sesamolja i en skål. Rör runt såsen och ställ åt sidan.
  3. Dela tomaterna på mitten och blanda med mangon.

  4. Riv av och skölj salladsbladen. Placera tre stora blad per portion på bot­ten av en djup tallrik.
  5. Koka nudlarna enligt instruktioner på paketet. När nud­larna har 2 min kvar, häll i sockerärterna och koka klart.
  6. Häll av vattnet. Blanda sedan ihop nudlar, sockerärter, tomater och mango med såsen. Lägg upp på tallrikarna.
  7. Strö ut fröerna på en tallrik och vänd laxen i blandningen så att alla sidor täcks.
  8. Häll sesamolja i het stekpannan och stek laxen ca 45 sek på varje sida. Lägg upp laxen på nudelsalladen, servera och njut!

Taggar