Dela
Dela detta recept

Kolja med grillad spetskål & örtagårdsdressing

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Varför inte testa något nytt att lägga på grillen i sommar? Prova att grilla Spetskål, här serverat tillsammans med MSC-märkt kolja. Komplettera med örtagårdsdressing för att få till den perfekta sommarsmaken.

Det här smarriga receptet har vi fått låna av Linas Matkasse.

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text 

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 500 g Fina filéer av kolja
  • 1 kg potatis
  • 1 st spetskål
  • 1 st citron
  • 2 dl gräddfil
  • 1 kruka persilja
  • 2 dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt

Förberedelser

  1. Ta ut och tina fisken. Värm ugnen till 175 grader.

  2. Koka 1 kg potatis i lättsaltat vatten.
  3. Lägg ca 500 g koljafilé i en liten smord ugnsform. Ringla över 1 msk olivolja och 1/2 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen 12-15 min, eller tills fisken är klar.
  4. Örtagårdsdressing: finhacka 1/2 kruka persilja och lägg i en skål. Rör ner finrivet skal av 1 citron, 1 vitlöksklyfta (liten, pressad), 2 dl gräddfil, 2 tsk dijonsenap och 2 krm salt.
  5. Skär 1 spetskål i fyra klyftor och halvera den använda citronen. Stek kålen och citronen på hög värme i en grillpanna med snittytan neråt 2-3 min, eller tills de fått fin färg.
  6. Lägg över spetskålen på ett fat, strö över lite salt (gärna flingsalt) och ringla över 1 msk olivolja. Pressa den grillade citronen över koljan och kålen.
  7. Grovhacka 1/2 kruka persilja och strö över koljan. Servera med grillad spetskål, kokt potatis och örtagårdsdressing.
Dela
Dela detta recept