Dela
Dela detta recept

Kolja med tomat

En fantastiskt god ugnsbakad kolja, med en härlig blandning av körsbärstomater och basilika.

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text 

 

 

Ingredienser

  • 4 st Fina filéer av kolja
    Fina fileer av kolja
  • 500 gr körsbärstomater
  • 3 st citroner
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st krukor basilika
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • några drag från svartpepparkvarnen

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Skär tomaterna grovt.
  3. Tvätta och riv med lätt hand zesten (det yttersta gula skalet) av 2 citronerna.
  4. Skiva vitlöksklyftorna ytterst fint.
  5. Plocka bladen från basilikan.
  6. Rör samman olivolja, citronzest, vitlök, honung, basilikan samt salt i en skål, och rör om. Vänd i tomaterna.
  7. Lägg ut ett ark bakplåtspapper i en långpanna och bred ut tomatblandningen mitt på.
  8. Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem ovanpå tomaterna.
  9. Riv zest av den sista citronen jämnt över fisken.
  10. Låt fisken gå klart i ugnen, ca 8-12 minuter eller tills 52°c i mitten av filéerna, beroende på fiskfiléernas tjocklek. 
Findus tipsar!

Servera med couscous, bulgur, pasta eller någon form av potatis.  

Dela
Dela detta recept