Dela
Dela detta recept

Kolja med tomat

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text 

 

En fantastiskt god ugnsbakad kolja, med en härlig blandning av körsbärstomater och basilika.

Ingredienser

  • 4 st Fina filéer av kolja
    Fina fileer av kolja
  • 500 gr körsbärstomater
  • 3 st citroner
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st krukor basilika
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • några drag från svartpepparkvarnen

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 250 grader, grillvärme. 
  2. Skiva tomaterna.
  3. Tvätta och riv med lätt hand zesten (det yttersta gula skalet) av citronerna.
  4. Skiva vitlöksklyftorna ytterst fint.
  5. Plocka bladen från basilikan.
  6. Rör samman olivolja, citronzest, vitlök, honung och salt i en skål, tillsätt tomater samt basilikan och rör om.
  7. Lägg ut ett ark bakplåtspapper i en långpanna och bred ut tomatblandningen mitt på.
  8. Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem ovanpå.
  9. Skiva de zestade citronerna tunt och täck fisken med dem.
  10. Låt fisken gå klart i ugnen, ca 15 minuter eller mer beroende på fiskfiléernas tjocklek.
Serveringstips

Servera med couscous, bulgur, pasta eller någon form av potatis.  

Dela
Dela detta recept