Dela
Dela detta recept

Kryddig grytbas med aromatiskt smör

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Denna grytbas med aromatiskt smör är perfekt för att smaksätta kött, fisk och grönsaker med. Du tillagar blandningen, silar bort kryddorna och förvarar det i kyl. Lätt att göra och väldigt god smaksättning till kött, fisk och grönsaker. Låt dig inspireras av smaker från Mellanöstern.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 24 g Ingefära
  • 2 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 Kryddnejlika
  • 1/2 Kanelstång
  • 2 krm Muskotnöt
  • 2 krm Hel kummin
  • 2 krm Vitpeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm Malen ingefära

Förberedelser

  1. Smält smör, tillsätt ingefära och vitlök, fräs 2-3 minuter.
  2. Tillsätt resten av kryddorna och hetta upp, ta bort från värmen och låt dra 10-15 minuter. 
  3. Sila bort kryddorna och förvara i kyl.

Taggar

Tillbehor
Dela
Dela detta recept