Kryddig grytbas med aromatiskt smör

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Kryddig grytbas med aromatiskt smör

Denna grytbas med aromatiskt smör är perfekt för att smaksätta kött, fisk och grönsaker med. Du tillagar blandningen, silar bort kryddorna och förvarar det i kyl. Lätt att göra och väldigt god smaksättning till kött, fisk och grönsaker. Låt dig inspireras av smaker från Mellanöstern.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

200 
g 
smör
24 
g 
2 1/2 
vitlöksklyftor
1 
Kryddnejlika
1/2 
Kanelstång
2 
krm 
Muskotnöt
2 
krm 
Hel kummin
2 
krm 
Vitpeppar
2 
krm 
svartpeppar
2 
krm 
Malen ingefära

Förberedelser

  1. Smält smör, tillsätt ingefära och vitlök, fräs 2-3 minuter.
  2. Tillsätt resten av kryddorna och hetta upp, ta bort från värmen och låt dra 10-15 minuter. 
  3. Sila bort kryddorna och förvara i kyl.