Dela
Dela detta recept

Kryddig torsk med tabbouleh

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Prova mat med smak från Mellanöstern! Varför inte göra en god torskmiddag med tabbouleh? Tabbouleh är en sallad med persilja som huvudingrediens som passar till det mesta. Servera tillsammans med limeyoghurten som höjer smaken på rätten. En smakrik fräsch rätt som passar perfekt till middagsbjudningen.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text


'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • Kryddig torsk:
  • 600 g Torskfilé
    förpackningsomslag torskfilé
  • 1 1/2 krm Paprikapulver
  • 1 1/2 krm Spiskummin
  • 1 krm Kanel
  • 1 krm Chilipulver
  • 2 krm salt och peppar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1,5 msk olja
  • Tabbouleh:
  • 4 portioner Bulgur eller annat gryn
  • 1 st Tärning grönsaksbuljong eller motsvarande mängd fond
  • 1 st rödlök
  • 1 1/2 st tomat
  • 1 st gurka
  • 1 Kruka persilja
  • 1/2 tsk salt och peppar
  • 1,5 krm svartpeppar
  • Limeyoghurt:
  • 1/2 lime
  • 1/2 msk Honung
  • 1 dl Matyoghurt

Förberedelser

Kryddig torsk:

  1. Tina torsken.
  2. Blanda de torra kryddorna med ströbrödet.
  3. Vänd fisken i blandningen och stek i olja i stekpanna ca 3 minuter på varje sida.

Tabbouleh:

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen men med buljongtärning.
  2. Skala och hacka lök.
  3. Skär tomat och gurka i tärningar.
  4. Hacka persilja och blanda med lök, tomat, gurka, salt och peppar.

Limeyoghurt:

  1. Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften.
  2. Rör ihop limeskal och limesaft med honung och yoghurt.
  3. Smaka av med salt och peppar.
Dela
Dela detta recept