Kryddig torsk med tabbouleh

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Kryddig torsk med tabbouleh

Prova mat med smak från Mellanöstern! Varför inte göra en god torskmiddag med tabbouleh? Tabbouleh är en sallad med persilja som huvudingrediens som passar till det mesta. Servera tillsammans med limeyoghurten som höjer smaken på rätten. En smakrik fräsch rätt som passar perfekt till middagsbjudningen.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text


Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Kryddig torsk:
600 
g 
förpackningsomslag torskfilé
1 1/2 
krm 
Paprikapulver
1 1/2 
krm 
Spiskummin
1 
krm 
Kanel
1 
krm 
Chilipulver
2 
krm 
salt
1/2 
dl 
ströbröd
1,5 
msk 
olja
Tabbouleh:
4 
portioner 
Bulgur eller annat gryn
1 
st 
Tärning grönsaksbuljong eller motsvarande mängd fond
1 
st 
rödlök
1 1/2 
st 
tomat
1 
st 
gurka
1 
Kruka persilja
1/2 
tsk 
salt
1,5 
krm 
svartpeppar
Limeyoghurt:
1/2 
lime
1/2 
msk 
Honung
1 
dl 
Matyoghurt

Förberedelser

Kryddig torsk:

  1. Tina torsken.
  2. Blanda de torra kryddorna med ströbrödet.
  3. Vänd fisken i blandningen och stek i olja i stekpanna ca 3 minuter på varje sida.

Tabbouleh:

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen men med buljongtärning.
  2. Skala och hacka lök.
  3. Skär tomat och gurka i tärningar.
  4. Hacka persilja och blanda med lök, tomat, gurka, salt och peppar.

Limeyoghurt:

  1. Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften.
  2. Rör ihop limeskal och limesaft med honung och yoghurt.
  3. Smaka av med salt och peppar.