Kycklinggryta från Nordafrika

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Kycklinggryta från Nordafrika

Inspireras av smaker från Etiopien/Eritriea! Denna fantastiskt goda kycklinggryta ”Doro”, är smaksatt med aromatiskt smör och persilja. Bjud dina middagsgäster på något alldeles extra. Passa gärna på att göra storkok, så får du njuta några extra dagar av denna goda middag.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

2,5 
dl 
vatten
600 
g 
Salladskyckling
1 
st 
gul lök
175 
g 
Röd paprika, tärnad
175 
g 
Grön paprika, tärnad
0,4 
dl 
olja
0,5 
st 
Kycklingbuljongtärning
2 
krm 
Vitpeppar
2 
krm 
svartpeppar
1 
krm 
Muskotnöt
8 
g 

Förberedelser

  1. Fräs lök och all paprika i olja, tillsätt kyckling och kryddor.
  2. Slå över 0,5 liter vatten och låt koka ett par minuter.
  3. Smaksätt med 1-2 msk aromatiskt smör och strö över hackad persilja.

Findus tipsar!

Taggar