Dela
Dela detta recept

Kycklinggryta från Nordafrika

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Inspireras av smaker från Etiopien/Eritriea! Denna fantastiskt goda kycklinggryta ”Doro”, är smaksatt med aromatiskt smör och persilja. Bjud dina middagsgäster på något alldeles extra. Passa gärna på att göra storkok, så får du njuta några extra dagar av denna goda middag.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 600 g Salladskyckling
  • 2,5 dl vatten
  • 1 st gul lök
  • 175 g Röd paprika, tärnad
  • 175 g Grön paprika, tärnad
  • 0,4 dl olja
  • 0,5 st Kycklingbuljongtärning
  • 2 krm Vitpeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm Muskotnöt
  • 8 g Persilja

Förberedelser

  1. Fräs lök och all paprika i olja, tillsätt kyckling och kryddor.
  2. Slå över 0,5 liter vatten och låt koka ett par minuter.
  3. Smaksätt med 1-2 msk aromatiskt smör och strö över hackad persilja.
Findus tipsar!

Se hur du gör aromatiskt smör här >>

Dela
Dela detta recept