Dela
Dela detta recept

Läcker brunchsmoothie med räkor och rom

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Läckert grön brunchsmoothie med rostad bockhornsklöver och havregryn serveras tillsammans med dillräkor och laxrom. Lättlagat, jättegott och perfekt att servera under brunchen tillsammans med finaste vännerna. 

Klimatberäknade recept symbol Bra mellan 1,5 och 2,4 CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 2 dl skalade räkor
  • 1 msk Dill
  • 4 msk laxrom eller annan fiskrom
  • 2 msk Bockhornsklöver
  • 2 msk havregryn
  • 1 dl Hackad Spenat
  • 1 dl gurka
  • 1 dl Ärter
  • 2-3 msk riven/finhackad ingefära
  • 6 dl naturell yoghurt
  • 1 msk flytande koncentrerad grönsaksbuljong
  • salt och peppar

Förberedelser

  1. Lägg undan räkorna, dillen och romen.
  2. Rosta bockhornsklövern och havren i 200°C  till de är gyllenbruna, cirka 15 min. Rör om med jämna mellanrum för att få en jämn rostning.
  3. Blanda/mixa resten av ingredienserna i mixer till jämn konsistens.
  4. Servera denna fräscha, gröna smoothie direkt i skålar. Toppa med räkorna, rommen och den rostade bockhornsklövern.

Dela
Dela detta recept