Dela
Dela detta recept

Lax i ugn

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Pröva vårt goda recept på laxfilé i ugn, att laga lax i ugnen behöver inte vara svårt. Med vårt recept får du till rätt tid och temperatur för att skapa en smaksensation med pesto, servera den med en god tagliatelle eller en fräsch sallad för ett nyttigare alternativ. Både fryst och tinad fisk blir enkel och god vardagsmat, som också passar bra i matlåda.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 1 paket Laxfilé Naturell
    4 laxfileer med etikett
  • Pestotopping:
  • 1 stor knippe basilika
  • 2 msk parmesanost
  • 1-2 st vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk skorpmjöl
  • rivet citronskal av 1/2 citron
  • salt och peppar

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 190 grader.

  2. Mixa/finhacka/blanda basilikan, parmesanosten, vitlöken och oljan.

  3. Blanda i skorpmjölet och det rivna citronskalet. Smaka av med salt och peppar.

  4. Bred pestotoppingen på laxfiléerna och baka i ugnen 10-15 minuter, helst innan servering för bästa resultat.

Findus tipsar!

Servera gärna med en god tagliatelle och sallad.

Dela
Dela detta recept