Dela
Dela detta recept

Lax med Ebbaärtsrisotto

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Vem älskar inte risotto? När risotton dessutom innehåller både Ebba-ärter och lax är succén ett faktum. Vi kallar rätten helt enkelt Lax med Ebba-ärtrisotto. Den smakar så gott och den är så fin i färgen med rosa och grönt mot det ljusa riset. Under tiden du gör risotton går laxen färdigt på låg temperatur i ugnen.

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text
'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 300 g Laxfilé Naturell
    4 laxfileer med etikett
  • 200 g Ärter
  • 1 st Finhackad lök
  • 3 msk olivolja och smör till stekning
  • 300 g Risottoris
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 25 g riven parmesan
  • 30 g olivolja och smör till stekning
  • salt och peppar

Förberedelser

  1. Sätt på ugnen och värm till 180 grader.
  2. Tina och pensla laxfiléerna med lite olja och krydda med salt & peppar. Låt stå.
  3. Koka upp buljongen vid sidan om så går det lite fortare att göra risotton och det blir ett bättre slutresultat.
  4. Stek nu löken försiktigt i olivoljan utan att den tar färg.
  5. Vänd ner riset i löken och tillsätt lite av grönsaksbuljongen i taget. 
  6. När riset börjar kännas mjukt och bra sätter du in laxen i ugnen och stänger av densamma efter en minut, låt stå tills laxen håller ca 48-50 grader i centrum.
  7. Blanda under tiden ner ärterna och parmesanosten i risotton och avsluta med att smaka av med salt & peppar samt smöret.
Findus tipsar!

Servera direkt och garnera med ärtskott eller någon annan favoritört.

Taggar

Middag
Dela
Dela detta recept