Lax med Ebbaärtsrisotto

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

300 
g
 
1 
st
 
Finhackad lök
3 
msk
 
olivolja
300 
g
 
Risottoris
1 
liter
 
grönsaksbuljongtärning
25 
g
 
riven parmesan
30 
g
 
smör
Salt och peppar

Förberedelser

  1. Sätt på ugnen och värm till 180 grader.
  2. Tina och pensla laxfiléerna med lite olja och krydda med salt & peppar. Låt stå.
  3. Koka upp buljongen vid sidan om så går det lite fortare att göra risotton och det blir ett bättre slutresultat.
  4. Stek nu löken försiktigt i olivoljan utan att den tar färg.
  5. Vänd ner riset i löken och tillsätt lite av grönsaksbuljongen i taget. 
  6. När riset börjar kännas mjukt och bra sätter du in laxen i ugnen och stänger av densamma efter en minut, låt stå tills laxen håller ca 48-50 grader i centrum.
  7. Blanda under tiden ner ärterna och parmesanosten i risotton och avsluta med att smaka av med salt & peppar samt smöret.

Findus tipsar!

Servera direkt och garnera med ärtskott eller någon annan favoritört.

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
Bli den första att skriva en recension om receptet!

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
635
29
25
66
4