Lax med ugnsrostade rödbetor, spenat och nötsmör

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

500 
g
 
1 
msk
 
rapsolja
Salt och peppar
Ugnsrostade rödbetor:
800 
g
 
rödbetor
2 
msk
 
olivolja
0,5 
st
 
citron
70 
g
 
spenat, färsk
Nötsmör:
50 
g
 
cashewnötter
50 
g
 
mandel
50 
g
 
hasselnötter
100 
g
 
smör

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta rödbetor. Lägg dem på en plåt och ringla över olivolja, rivet citronskal och citronsaft. Sätt in rödbetorna i ugn i ca 30 minuter.
  2. Sänk ugnsvärmen till 160 grader. Lägg tinade laxfiléer i en ugnsfastform. Ringla över rapsolja. Salta och peppra. Sätt in i ugn i ca 10-15 minuter.
  3. När rödbetorna är klara tar du ut dem och vänder ner färsk spenat.

Nötsmör

  1. Smält och skira smör.

  2. Mixa varje nötsort för sig själva pulsvis i en matberedare. Det är viktigt att inte mixa nötterna tillsammans eftersom de är olika hårda och behöver mixas olikalänge.

  3. Häll ner de mixade nötterna i det smälta klarifierade smöret och blanda runt.

Servering

  1. Lägg upp laxfiléerna och rödbetorna på en tallrik och slå över nötsmöret.

    Findus tipsar!

    Du kan även servera denna rätt tillsammans med ett gott mandelpotatismos, halvera isåfall mängden av rödbetorna.

    VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
    Skriv en recension
    Personlig infomation
    *
    *
    * Obligatoriska fält
    Din recension
    Skriv en recension
    *
    *
    * Obligatoriska fält
    Bli den första att skriva en recension om receptet!

    Näringsvärde per portion

    Kcal
    Fett
    Protein
    Kolhydrater
    Fiber
    Näringsvärde per portion
    903
    71
    35
    26
    9