Dela
Dela detta recept

Lax Yakitori med jasminris

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Denna lax i ugn med japanska smaker serveras tillsammans med jasminris. Till den ugnsbakade laxen presenterar vi en fräsch sallad på Findus frysta vaxbönor som är i säsong året runt! Salladen innehåller även krispiga färgglada morötter, rättika, rödlök och rostade mandelflakes.

Japansk mat är inte bara sushi som kanske många starkt förknippar med det japanska köket. Basingredienserna i japansk matlagning är ris, fisk, torkade alger och sojabönor. Bland vanliga smaksättare finns ingefärasoja och wasabi. Det japanska köket präglas av flera principer. Bland annat omsorgen om de olika säsongernas primörer, att maten ska se god och aptitlig ut samt närheten till havet.

 

 

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Tina laxen.
  2. Sätt ugnen på 250 grader med extra grill.
  3. Blanda ingredienserna till glazen i en kastrull och koka ihop till en lätt trögflytande sås.

  4. Dela laxen i stora bitar och lägg upp i en ugnsform och pensla laxen med såsen.

  5. Skala och strimla morot, lök och rättika tunt, dela vaxbönorna på längden.

  6. Lägg alltsammans i en skål och tillsätt mandel, pressa över limejuice och olivolja.

  7. Smaksätt med salt och peppar.

  8. Sätt in laxen i ugnen och stek i ca 5-6 minuter så att den blir genomgrillad.

  9. Servera den ugnsbakade laxen tillsammans med bönsalladen och jasminris.

Dela
Dela detta recept