Dela
Dela

Len ärt- & potatissoppa med krasse och ägg

Len ärt- och potatissoppa
Antal portioner
4

Smarrig ärt- och potatissoppa med krasse och ägg som passar lika perfekt till påskbordet som till vardagsmiddag.

4
Antal portioner

Ingredienser

  • 350 gr skalad potatis
  • 150 gr Svenska ärter
    Svenska arter
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1,5 liter vatten
  • 1 msk smör
  • 1,5 tsk salt
  • vitpeppar
  • 4 st ägg
  • 1 ask smörgåskrasse

Förberedelser

  1. Skär den skalade potatisen i grova bitar. Fräs potatisen i en kastrull med smör och de krossade vitlöksklyftorna. Slå på vatten, tillsätt salt och låt småkoka i  ca 15 minuter.

  2. Koka äggen i ca 6 minuter för att få dem löskokta.

  3. Mixa soppan slät och ljusgrön med de tinade ärterna i en blender/kannmixer. Smaksätt med citronsaft och vitpeppar. 

  4. Klipp över krasse och servera soppan med ljumna nykokta ägghalvor.

Dela
Dela