Dela
Dela detta recept

Len ärt- och potatissoppa med krasse och löskokt ägg

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

En lätt- och snabblagad fantastiskt god och len ärt- och potatissoppa som toppas med krasse och serveras tillsammans med löskokta ägg. Ärt- & potatissoppan går snabbt att förbereda och väl på spisen sköter den sig själv. Soppan passar alla tillfällen och kan serveras som förrätt, lunch eller middag. Klipp över krasse och servera soppan med ljumna nykokta ägghalvor. Gott och värmande!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 350 g skalad potatis
  • 150 g Små fina ärter
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1,5 liter vatten
  • 1 msk olivolja och smör till stekning
  • Saft från en 1/2 citron
  • 1,5 tsk salt och peppar
  • vitpeppar från kvarn
  • 4 Löskokta ägg (6 minuter)
  • 1 förpackning smörgåskrasse

Förberedelser

  1. Skär den skalade potatisen i grova bitar.


  2. Fräs potatisen i en kastrull med smör och de krossade vitlöksklyftorna.


  3. Slå på vatten, tillsätt salt och låt småkoka i ca 15 minuter.


  4. Mixa soppan slät och ljusgrön med de tinade ärterna i en blender/kannmixer.


  5. Smaksätt med citronsaft och vitpeppar.

     
  6. Klipp över krasse och servera soppan med ljumna nykokta ägghalvor.


Dela
Dela detta recept