Len ärt- och potatissoppa med krasse och löskokt ägg

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

350 
g
 
skalad potatis
3 
st
 
vitlöksklyftor
1,5 
liter
 
vatten
1 
msk
 
smör
Saft från en 1/2 citron
1,5 
tsk
 
Salt
vitpeppar från kvarn
4 
Löskokta ägg (6 minuter)
1 
förpackning
 
smörgåskrasse

Förberedelser

  1. Skär den skalade potatisen i grova bitar.


  2. Fräs potatisen i en kastrull med smör och de krossade vitlöksklyftorna.


  3. Slå på vatten, tillsätt salt och låt småkoka i ca 15 minuter.


  4. Mixa soppan slät och ljusgrön med de tinade ärterna i en blender/kannmixer.


  5. Smaksätt med citronsaft och vitpeppar.

     
  6. Klipp över krasse och servera soppan med ljumna nykokta ägghalvor.


VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Skriv en recension
*
*
* Obligatoriska fält
  • God soppa, minska vattnet
    God soppa som smakar förvånansvärt mycket. Körde 1l vatten och de räckte gott. Tog i nån sked med creme fraiche.
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
  • ”Mindre vatten”
    Jag lät soppan koka ner lite. 1,5 liter vatten var kanske lite för mycket. I övrigt ett rent och bra recept. Jag erkänner 2-3 msk grädde slank ner i soppan.
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.

Näringsvärde per portion

Kcal
Fett
Protein
Kolhydrater
Fiber
Näringsvärde per portion
277
9
14
32
5