Linsgryta från Nordafrika

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Linsgryta från Nordafrika

Vill du laga en näringsrik och mättande lunch eller middag som passar bra till hela familjen? En härligt god linsröra passar alltid. Röda linser tillsammans med andra goda och smakrika ingredienser inspirerat från Etiopien/Eritriea blir en väldigt god kombination. Servera linsgrytan med ett gott orientaliskt Libabröd till.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

200 
g 
Röda linser
5 
dl 
vatten
1 
st 
gul lök
2 
msk 
tomatpuré
1 
krm 
Muskotnöt
1 
st 
Buljongtärning
1 1/2 
msk 
Berberekrydda
2 
krm 
svartpeppar
1/2 
msk 
Kardemumma
1/2 
msk 
Torkad ingefära
1/2 
dl 
olja

Förberedelser

  1. Fräs löken i olja tills den blir mjuk.
  2. Tillsätt tomatpuré och fräs 2 minuter till.
  3. Tillsätt därefter kryddorna och sedan linserna med rätt mängd vatten och låt koka färdigt. Smaksätt ev. med lite salt.

Findus tipsar!

Servera med gott orientaliskt Libabröd. Libabröd kan du hitta i de flesta matbutiker.

Taggar