Lyxig dipp med Löjrom

Tillagningstid
'
Antal portioner
6
Lyxig dipp med Löjrom

En underbart god & somrig dipp. Gjord på bland annat crème fraiche, gräddfil & löjrom. Servera med dina favoritchips eller som ett tillbehör till sommarmiddagen.

Receptet lånat från Elle mat och vin

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

Tillagningstid
'
Antal portioner
6

Ingredienser

2 
dl 
crème fraiche 34 %
1/2 
dl 
gräddfil
1 
st 
liten färsk lök, finhackad
1 
st 
citron, rivet skal från hela + 1 tsk citronsaft
2 
msk 
salt & svartpeppar efter smak
50 
g 
löjrom (eller annan rom)
chips till servering

Förberedelser

  1. Skär bort blasten från löken, ansa och fin-finhacka den.
  2. Blanda samman crème fraiche, gräddfil och blanda i den finhackade löken.
  3. Riv i citronskal från en hel citron och pressa i citronsaften.
  4. Blanda i dillen, smaka upp med salt & nymalen svartpeppar.
  5. Häll upp dippen på ett halvdjupt fat och klicka ut löjrommen. Dekorera med en kvist dill!

Findus tipsar!

Passar även som tillbehör till sommarens grillmiddag.