Dela
Dela detta recept

Lyxig dipp med Löjrom

Tillagningstid
'
Antal portioner
6

En underbart god & somrig dipp. Gjord på bland annat crème fraiche, gräddfil & löjrom. Servera med dina favoritchips eller som ett tillbehör till sommarmiddagen.

Receptet lånat från Elle mat och vin

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

'
Tillagningstid
6
Antal portioner

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche 34 %
  • 1/2 dl gräddfil
  • 1 st liten färsk lök, finhackad
  • 1 st citron, rivet skal från hela + 1 tsk citronsaft
  • 2 msk Dill
  • salt & svartpeppar efter smak
  • 50 g löjrom (eller annan rom)
  • chips till servering

Förberedelser

  1. Skär bort blasten från löken, ansa och fin-finhacka den.
  2. Blanda samman crème fraiche, gräddfil och blanda i den finhackade löken.
  3. Riv i citronskal från en hel citron och pressa i citronsaften.
  4. Blanda i dillen, smaka upp med salt & nymalen svartpeppar.
  5. Häll upp dippen på ett halvdjupt fat och klicka ut löjrommen. Dekorera med en kvist dill!
Findus tipsar!

Passar även som tillbehör till sommarens grillmiddag.

Dela
Dela detta recept