Dela
Dela detta recept

Minipaj med spenatfyllning

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Små pajknyten fyllda med spenatstuvning och kallrökt lax

Otroligt goda minipajer med en spenatfyllning som toppas med kallrökt lax. Ett recept som passar perfekt på julbordet. Receptet är avsett för bufféservering.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Stek schalottenlök och vitlök lätt.

  3. Vänd i den stuvade spenaten i lökblandningen och låt den bli genomvarm.

  4. Blanda spenatblandningen med en äggula och hälften av osten. Smaka av med salt och peppar.

  5. Dela smördegen i lagom stora rutor för att trycka ner i muffinsformar. Nagga degen. 

  6. Fyll formarna med spenatfyllningen och strö över resten av osten.

  7. Ställ på en plåt och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

  8. Servera pajerna med rökt lax och dillkvistar på toppen.

Findus tipsar!

Sugen på mer spenat? Kolla in våra spenatrecept.

Dela
Dela detta recept