Minipajer med spenat, kumminost & rökt lax

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Minipajer med spenat, kumminost & rökt lax

Smarriga minipajer med spenat, kumminost som garneras med kallrökt lax och dillkvistar. Spenatpajerna är jättegoda och passar perfekt som förrätt. De är också superbra att ställa fram på påskbuffén, midsommarfesten, kräftskivan eller julbordet. Ett recept som passar årets alla höjdpunkter och mathelger.

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text 

 

 

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
st 
finhackad schalottenlök
3 
st 
äggula
125 
g 
riven lagrad kumminost
1 
paket 
Findus våra finste Dill förpackning
1 
förpackning 
smördeg förpacking
 havssalt och svartpeppar ur kvarn
1/2 
krm 
riven muskotnöt
200 
g 
kallrökt lax till servering
 1 non-stick bakplåt i muffinsform format

Förberedelser

  1. Sätt ugnen till 225 grader
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek schalottenlök och vitlök tills den mjuknat
  3. Vänd i bladspenaten och låt den bli genomvarm
  4. Blanda spenaten med äggulorna och hälften av osten. Smaka av med muskot, salt och peppar
  5. Skär ut rundlar av smördegen och nagga dem lätt med en gaffel. Tryck ut degen i en lättsmord muffinsplåt
  6. Fyll formarna med spenatfyllningen och strö över resterande osten
  7. Ställ på en plåt och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter
  8. Garnera pajerna med kallrökt lax och dillkvistar