Dela

Morotsbiffar med böncrème och pistagecrust

Morotsbiffar med böncreme och pistagecrust
Antal portioner
4

Ingredienser

  • 12 st Svenska Morotsbiffar
    Svenska Morotsbiffar
  • Pistagecrust:
  • 100 gr pistagenötter
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 1/4 dl olivolja
  • 2 tsk citronjuice
  • Böncrème:
  • 4 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3/4 olja
  • 1 st burk vita bönor 400 g
  • 2 msk färskpressade citroner
  • 1 tsk honung
  • salt
  • Tillbehör:
  • stekt skivad rå potatis

Förberedelser

  1. Hacka och blanda allt till pistagecrustet
  2. Böncrème
    Stek vitlök och scharlottenlök hårt i stekpannan

  3. Mixa löken med vita bönor, citron, honung och späd ev med vatten till önskad konsistens
  4. Smaka av med salt
  5. Värm böncrèmen på låg värme i en kastrull
  6. Stek skivad rå potatis och tillaga morotsbiffen enligt anvisning på förpackningen
  7. Servera med böncrème & pistagecrust