Dela
Dela detta recept

Morotsbiffar med böncrème & pistagecrust

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

En grön rätt med härlig pistagecrust. Mums! Att rosta löken till denna böncrème gör den till en utmärkt matchning till Findus hemmagjorda och glutenfria morotsbiffar och sedan får man en fantastisk krisp med pistagecrust som tillbehör. Prova & njut!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • Morotsbiffar:
  • 600 g Morötter
  • 2 msk Persilja
  • 1-2 msk (mängden bestämmer du efter tycke och smak)
  • 4 msk Polentagryn
  • 6 msk grönsaksbuljong
  • 2 st ägg
  • ca 1 gul lök
  • Salt och peppar
  • Olja till stekning
  • Pistagecrust:
  • 100 g pistagenötter
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 1/4 dl olivolja
  • 2 tsk citronjuice
  • Böncrème:
  • 4 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3/4 olja
  • 1 st burk vita bönor 400 g
  • 2 msk färskpressade citroner
  • 1 tsk honung
  • salt
  • Tillbehör:
  • stekt skivad rå potatis

Förberedelser

Morotsbiffar:

  1. Mät upp polentagrynen och örterna i en bunke och häll på grönsaksbuljongen så att det just täcker, låt det svälla medan du gör resten
  2. Morötterna finriver du (de håller ihop bättre än grovrivna) och hacka löken fint
  3. Blanda mannagrynen, ägget, morötterna och löken i bunken och rör ihop till en fast smet
  4. Salta och peppra. Vill du ha mer hetta eller krydda kan du ta chili och vitlök annars är ingefära och koriander också väldigt gott till morötter
  5. Häll lite olja i pannan och klicka ut 12-16st små biffar av smeten. Stek på medelhög värme och vänd efter ca 2-3 minuter

Pistagecrust:

  1. Hacka och blanda allt till pistagecrustet

Böncrème:

  1. Stek vitlök och scharlottenlök hårt i stekpannan

  2. Mixa löken med vita bönor, citron, honung och späd ev med vatten till önskad konsistens
  3. Smaka av med salt
  4. Värm böncrèmen på låg värme i en kastrull
  5. Stek skivad rå potatis
  6. Servera med böncrème & pistagecrust
Dela
Dela detta recept