Dela
Dela detta recept

Morotsbiffar med böncrème & pistagecrust

Morotsbiffar med böncreme och pistagecrust
Antal portioner
4

En vegetariskrätt med härlig pistagecrust Mums! Att rosta löken till denna böncrème gör den till en utmärkt matchning till morotsbiffen och sedan får man en fantastisk krisp med pistagecrust som tillbehör. Prova & njut!

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2

4
Antal portioner

Ingredienser

  • 12 st Svenska Morotsbiffar
    Svenska Morotsbiffar
  • Pistagecrust:
  • 100 gr pistagenötter
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 1/4 dl olivolja
  • 2 tsk citronjuice
  • Böncrème:
  • 4 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3/4 olja
  • 1 st burk vita bönor 400 g
  • 2 msk färskpressade citroner
  • 1 tsk honung
  • salt
  • Tillbehör:
  • stekt skivad rå potatis

Förberedelser

  1. Hacka och blanda allt till pistagecrustet
  2. Böncrème
    Stek vitlök och scharlottenlök hårt i stekpannan

  3. Mixa löken med vita bönor, citron, honung och späd ev med vatten till önskad konsistens
  4. Smaka av med salt
  5. Värm böncrèmen på låg värme i en kastrull
  6. Stek skivad rå potatis och tillaga morotsbiffen enligt anvisning på förpackningen
  7. Servera med böncrème & pistagecrust
Dela
Dela detta recept