Morotsbiffar med couscous och rostade grönsaker

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Morotsbiffar med couscous och rostade grönsaker

Vill du göra fler goda, gröna val i din matlagning? Det gröna köket bjuder på massor av smak och färg. En ny favorit? Findus hemmagjorda och glutenfria morotsbiffar med grillade grönsaker och couscous.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Morotsbiffar:
600 
g 
Morötter
2 
msk 
1-2 
msk 
(mängden bestämmer du efter tycke och smak)
4 
msk 
Polentagryn
6 
msk 
grönsaksbuljong
2 
st 
ägg
ca 1 
gul lök
Salt och peppar
Olja till stekning
Couscous:
250 
g 
couscous
3 
dl 
vatten
1/2 
dl 
grönsaksbuljong
1 
msk 
smör
 Rostade grönsaker:
2 
st 
gul paprika
1 
st 
fänkål
1 
st 
rödlök
1/2 
st 
gurka
 Dressing:
1/4 
dl 
olivolja
1/4 
dl 
vatten
1/2 
st 
citron
Salt och peppar

Förberedelser

Couscous och rostade grönsaker:

  1. Dela fänkål och paprika, häll på lite olja och grilla i ugn 250 grader till de börjar få färg
  2. Dela gurkan och ta bort kärnorna
  3. Skiva gurkan och rödlöken
  4. Koka upp vatten med buljongtärningen
  5. Dra av vattnet från plattan och häll i couscous
  6. Låt stå i ca 10- 15 min
  7. Blanda ner smör och rör fluffig
  8. Blanda ingredienserna till dressingen
  9. Lägg upp couscous med grönsaker och morotsbiff och häll på dressingen.
  1. Mät upp polentagrynen och örterna i en bunke och häll på grönsaksbuljongen så att det just täcker, låt det svälla medan du gör resten
  2. Morötterna finriver du (de håller ihop bättre än grovrivna) och hacka löken fint
  3. Blanda mannagrynen, ägget, morötterna och löken i bunken och rör ihop till en fast smet
  4. Salta och peppra. Vill du ha mer hetta eller krydda kan du ta chili och vitlök annars är ingefära och koriander också väldigt gott till morötter
  5. Häll lite olja i pannan och klicka ut 12-16st små biffar av smeten. Stek på medelhög värme och vänd efter ca 2-3 minuter

Taggar