Dela
Dela detta recept

Morotsbiffar med couscous och rostade grönsaker

Morotsbiffar med couscous och rostade grönsaker
Antal portioner
4
Vill du göra fler goda, gröna val i din matlagning? Det gröna köket bjuder på massor av smak och färg. En ny favorit? Goda morotsbiff med grillade grönsaker och couscous.
4
Antal portioner

Ingredienser

  • 12 st Svenska Morotsbiffar
    Svenska Morotsbiffar
  • 250 gr couscous
  • 3 dl vatten
  • 1/2 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk smör
  • Rostade grönsaker:
  • 2 st gul paprika
  • 1 st fänkål
  • 1 st rödlök
  • 1/2 st gurka
  • Dressing:
  • 1/4 dl olivolja
  • 1/4 dl vatten
  • 1/2 st citron
  • salt och peppar

Förberedelser

  1. Tillaga morotsbiffen enligt anvisning på förpackningen
  2. Dela fänkål och paprika, häll på lite olja och grilla i ugn 250 grader till de börjar få färg
  3. Dela gurkan och ta bort kärnorna
  4. Skiva gurkan och rödlöken
  5. Koka upp vatten med buljongtärningen
  6. Dra av vattnet från plattan och häll i couscous
  7. Låt stå i ca 10- 15 min
  8. Blanda ner smör och rör fluffig
  9. Blanda ingredienserna till dressingen
  10. Lägg upp couscous med grönsaker och morotsbiff och häll på dressingen.
Dela
Dela detta recept