Dela
Dela detta recept

Morotsbiffar med grönsaksstomp

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Vi är mitt i en ny tid, en grönare tid! Låt dig inspireras och få nya idéer till din gröna meny. Prova Findus hemmagjorda och glutenfria morotsbiffar med gott grönsaksstomp. Det är enkelt och gott att välja gröna alternativ. Prova du också! Kanske får du en ny favorit?

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

Morotsbiffar:

  1. Mät upp polentagrynen och örterna i en bunke och häll på grönsaksbuljongen så att det just täcker, låt det svälla medan du gör resten.

  2. Morötterna finriver du (de håller ihop bättre än grovrivna) och hacka löken fint.
  3. Blanda mannagrynen, ägget, morötterna och löken i bunken och rör ihop till en fast smet.
  4. Salta och peppra. Vill du ha mer hetta eller krydda kan du ta chili och vitlök annars är ingefära och koriander också väldigt gott till morötter.
  5. Häll lite olja i pannan och klicka ut 12-16st små biffar av smeten. Stek på medelhög värme och vänd efter ca 2-3 minuter.

Grönsaksstomp:

  1. Skala potatisen och skär i mindre bitar
  2. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, cirka 15 minuter
  3. Häll av kokvattnet
  4. Mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt
  5. Blanda moset med olivolja till önskad konsistens
  6. Vänd ner lök, ärter och pumpakärnor
  7. Smaka av med salt och peppar
  8. Servera tillsammans med de varma morotsbiffarna.
Findus tipsar!

Serverar du rätten i mindre portioner räcker receptet till ca 6 personer.

Dela
Dela detta recept