Nätgrillad torskfilé i citrontäcke

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Nätgrillad torskfilé i citrontäcke

Snabb fisk på grillen

Ljuvligt grillad torskfilé med smak av citron och salvia, serverad med ärt- och bönsallad.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Salt och peppar
2 
msk 
olja
2 
st 
citroner, tunt skivade
2 
msk 
salvia
2 
msk 
Ärt- och bönsallad:
200 
g 
sojabönor
1 
st 
vitlöksklyfta
1-2 
tsk 
1 
msk 
olivolja
1 
msk 
vit balsamvinäger
1 
st 
lime, rivet skal
Salt och peppar

Förberedelser

Ärt- och bönsallad:

  1. Blanda alla ingredienser kallt och värm lite lätt på grillen strax innan serveringen.

  1. Tina torskfiléerna lätt. Pensla med oljan och strö på salvian och dillen. Salta och peppra.

  2. Lägg de skivade citronerna i nätet, lägg torskfiléerna ovanpå och avsluta med citronskivorna. Lägg filéerna mot varandra så du får en jämnare tjocklek på grillytan.
     

  3. Grilla spetten till en innertemperatur på ca 52°.