Dela

Nordiskt ris med grön sparris, dill och grillade Laxspett

Nordiskt ris med grön sparris, dill och grillade laxspett
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Förberedelser

  1. Riset
    Skala och finhacka löken och palsternackan
  2. Låt grönsakerna svettas en stund i lite olivolja, ta i riset och låt det fräsa tills det blir lite genomskinligt utan att ta färg

  3. Tillsätt vattnet och salt, låt sjuda på svag värme under lock i ca 15-20 minuter
  4. Blanda ättikan och sockret i ett glas. Dela ner sparrisen i bitar
  5. När riset är klart, blanda ner hälften av ättika- och sockerblandningen, smaka av. Smaken ska kännas fräsch och lite syrlig.
  6. När du är nöjd med smaken så vänd i sparrisen och dillen
  7. Smaksätt med svartpeppar från kvarn. 
  8. Laxen
    Dela varje portion på tre, sätt laxen på spettet, varva med de tunna citronskivorna som du viker ihop dubbelt och sätter på spettet. Salta och peppra

  9. Grilla/stek laxen ett par minuter på varje sida. Blir där lite ättika socker blandning över så häll detta över laxen när den är färdiggrillad!