Pasta med falafel & ärtpesto

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Pasta med falafel & ärtpesto

Med detta recept lagar ni snabbt och enkelt en nyttig och god pastarätt. Servera med falafel och en underbart god ärtpesto. 

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

400 
g 
pasta (spagetti eller linguini)
1 
paket 
förpackningsomslag grön sparris
2 
dl 
soltorkade tomater
1/2 
paket 
förpackningsomslag sojabönor
30 
g 
ruccola
Ärtpesto:
1/2 
st 
vitlöksklyfta
1/2 
citron, saft och rivet skal
1 
paket 
Findus Våra finaste basilika förpackning
1 1/2 
dl 
olivolja
75 
g 
parmesanost
salt och nymald svartpeppar

Förberedelser

  1. Mixa ärter, vitlök, citronsaft och –skal och olja till ärtpeston så att det är lite bitar kvar. Rör ner parmesanost och smaka upp med salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Dela sparrisen och grovhacka soltorkade tomater. 
     
  4. Tillaga falafeln enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Fräs två tredjedelar av ärtpeston i en stekpanna. Tillsätt sparrisen och sedan pastan. Rör ner soltorkade tomater och sojabönor. Lägg upp pastan och falafeln på tallrikar. Klicka över resterande ärtpesto och toppa med ruccola och riven parmesanost.

Taggar