Dela
Dela detta recept

Pease bowl med asiatiska smaker

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

En härlig skål med veganska strimlor och glasnudlar

Pease strimlor i teriyakisås i en härlig blandning tillsammans med glasnudlar, picklad rödlök, avokado och löskokt ägg.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • Kryddsås:
  • 1,5 dl teriyakisås
  • 2 msk sesamolja
  • 0,5 msk ingefära, riven
  • Bowls:
  • 1 förpackning Strimlor naturella, ärtprotein
  • 280 g glasnudlar, kokta och kylda
  • 4 st löskokta ägg
  • 240 g avokado
  • 60 g picklad rödlök
  • 60 g Sojabönor
    förpackningsomslag sojabönor
  • 160 g strimlad gurka
  • 80 g finstrimlad huvudsallad
  • 120 g svarvad morot
  • Topping:
  • sakurakrasse
  • sesamfrön
  • koriander

Förberedelser

  1. Blanda ingredienserna till kryddsåsen i en skål.

  2. Stek Pease strimlorna från djupfryst i olja i ca 3-5 min under omrörning. När strimlorna fått lite stekyta så blanda i kryddsåsen.

  3. Lägg upp strimlorna och övriga ingredienser i en bowl och avsluta med toppingen. Färdig att servera.

Findus tipsar!

Passar lika bra till vardag som middagsbjudningen.

Dela
Dela detta recept