Pease bullar med marinerad rödbeta och getostkräm

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Pease bullar med marinerad rödbeta och getostkräm

Juliga gröna bullar med rödbeta och getoskräm

Ett grönare alternativ på julbordet istället för de traditionella köttbullarna, som till och med är godare - om du frågar oss! Servera gärna tillsammans med en len getostkräm och marinerade rödbetor. Receptet är avsett för bufféservering. Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

Pease bullar:
0,5 
st 
gul lök, finhackad
0,5 
tsk 
socker
0,5 
msk 
grönsaksbuljong, flytande
1 
msk 
rapsolja
40 
g 
skorpmjöl
1 
st 
ägg
0,25 
dl 
vispgrädde
40 
g 
potatis, pressad kokt
0,5 
krm 
kryddpeppar, hel
7 
g 
smör
salt och peppar
Getostkräm:
50 
g 
getost, chevré
150 
g 
färskost
Marinerad rödbeta:
0,5 
dl 
socker
0,25 
dl 
ättika
1 
dl 
vatten
2 
st 
rödbetor

Förberedelser

Pease bullar:

  1. Värm upp oljan i en stekpanna och stek löken i 2-3 minuter. Tillsätt färsen och stek ytterligare i 2-3 minuter. Tillsätt sedan buljongen och låt svalna.

  2. Rör ned resterande ingredienser till Pease bullarna med färsblandningen i en stor skål och blanda ordentligt.

  3. Rulla färsblandningen till bullar á 22 gram styck och låt dem svalna i 20-30 minuter.

  4. Tillsätt smör och eventuellt lite olja i en stekpanna för att bryna bullarna på låg värme i 8-10 minuter.

Getostkräm:

  1. Mosa getosten, tillsätt färskosten och rör till en jämn smet.

Marinerad rödbeta:

  1. Koka upp socker, ättika och vatten. Skala rå rödbeta och skiva tunt, använd gärna mandolin. Lägg ner de skivade rödbetorna i den varma lagen och låt stå i ca 30 minuter.

  2. Lägg upp Pease bullarna och marinerad rödbeta på ett fat, klicka ut getostkräm runt om på fatet.

    Findus tipsar!

    För en finare uppläggning, spritsa gärna ut getoskrämen med hjälp av att klippa ett hål i en plastpåse.