Dela
Dela detta recept

Pease bullar med ärtröra och rostad sötpotatis

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Vegetariska bullar med ärtmos och picklad rödlök

Detta enkla och proteinrika recept (som dessutom är veganskt!) passar perfekt för den som vill äta både klimatsmart och proteinrikt!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Tillaga Pease bullar enligt anvsingar på förpackning.

Ärtmos

  1. Tina de frysta ärterna och blanda med olivolja, hackad mynta och citronsaft.

  2. Mixa till önskad konsistens. Salta och peppra efter smak.

Ugnsrostad sötpotatis

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär sötpotatis i klyftor och blanda med olivolja, salt och peppar. Lägg potatisen på en ugnsplåt och tillaga i ugnen i ca 30 minuter.

Picklad rödlök

  1. Koka upp ättika, socker och vatten tillsammans. Låt svalna.

  2. Skala och strimla rödlök och häll över ättikslagen. Låt stå minst en timme innan servering.

Taggar

Middag
Dela
Dela detta recept