Pease bullar med grönsås och rödkålsris

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Pease bullar med grönsås och rödkålsris

En grön rätt med veganska bullar

Tillaga enkelt Pease bullar och fokusera på att göra spännande tillbehör! Följ vårt recept nedan för grönsås  spännande, gott och fullt av nyttigheter! Blanda ner strimlad röd spetskål i riset, servera tillsammans med snabb-pressgurka och du har en festlig vardagsmiddag!

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

150 
g 
gurka
40 
g 
persilja, färsk
1 
msk 
vinäger, vit
1 
tsk 
socker
0,5 
tsk 
salt
1 
krm 
vitpeppar
450 
g 
ris
150 
g 
röd spetskål
1 
msk 
rapsolja
Grönsås:
1 
st 
schalottenlök
1 
msk 
rapsolja
1 
dl 
matlagningsgrädde
2,5 
dl 
vatten
1,5 
msk 
grönsaksbuljong, flytande
Salt och peppar

Förberedelser

  1. Koka ris och strimla spetskål. När riset är färdigkokt, vänd ner spetskålen i riset.
  2. Hyvla gurka och krydda den sedan med ättika, socker och salt i en skål. Pressa sedan ut vätska genom att till exempel lägga en skål ovanpå och lägg tyngd på i ca 5 minuter. Under tiden kan du finhacka persilja. Ta sedan upp gurkan och krama ur den och blanda den med persiljan.

Grönsås

  1. Finhacka schalottenlök och stek den i rapsolja till den blir mjuk utan att den tar färg. Tillsätt flytande grönsaksbuljong och vatten. Låt koka upp.

  2. Tillsätt spenat, grönkål, ärter och matlagningsgrädde i buljongvattnet med lök. Låt koka upp igen medan du mixar till en slät sås med en stavmixer. Tillsätt salt och peppar efter smak.

Pease bullar och servering

  1. Tillaga Pease bullarna enligt anvisning på förpackning.

  2. Servera Pease bullarna på tallrik tillsammans med kålriset, gurkan och den varma grönsåsen. Mums!

    Findus tipsar!

    Det går bra att byta ut gurkan till zucchini istället, om man så önskar.

    Taggar