Pease bullar med mozzarella och tomatsås

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Pease bullar med mozzarella och tomatsås

Italiensk pastarätt med veganska bullar

Tillaga denna Italien inspirerade rätt fast på Findus sätt, med Pease bullar såklart!

Klimatberäknade recept symbol 0,8 till 1,4 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

2 
msk 
rapsolja
250 
g 
buffelmozzarella
5 
dl 
tomatsås
500 
g 
spenattagliatelle, kokt
40 
g 
parmesanost
Flingsalt
svartpeppar, grovmalen
Basilika, blad
Oregano, blad
Tomatsås:
1 
st 
schalottenlök
1 
msk 
olivolja
400 
g 
krossade tomater
2 
msk 
tomatpuré
1 
tsk 
1-2 
msk 
rödvinsvinäger
1-2 
msk 
grönsaksbuljong, flytande
Salt och peppar

Förberedelser

  1. Tillaga pastan enligt anvisning på förpackning.

  2. Hacka schalottenlök och fräs den sedan i olivolja tillsammans med tomatpuré och chili. Häll därefter i krossade tomater, rödvinsvinäger och grönsaksbuljong. Smaka av med salt och peppar.

  3. Stek Pease bullar enligt anvisning på förpackning.

  4. Lägg upp pastan på en tallrik och toppa med mozzarella i grova bitar. Häll på tomatsås och lägg upp Pease bullarna. Strö över flingsalt och grovmalen svartpeppar. Toppa med riven parmesanost.

Findus tipsar!

Som pricken över i:et på din servering, avsluta med några basilikablad och oreganoblad på toppen som dekoration,

Taggar