Pease gryta med blomkål & sötpotatis

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Pease gryta med blomkål & sötpotatis

Mustig vegansk höstgryta med Pease färs

Servera denna smakfyllda veganska gryta med smak av saffran i höst- eller vintermörkret. Grytan serveras med en härlig blandning av Pease färs, sötpotatis, blomkål, palsternacka och morötter - mums!

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
st 
lök, gul
80 
g 
purjolök
1 
st 
palsternacka
120 
g 
blomkål
300 
g 
sötpotatis
2 
st 
vitlök, klyfta
2 
st 
morötter
1,5 
msk 
rapsolja
0,5 
g 
saffran
1 
dl 
röda linser
2 
st 
grönsaksbuljong, tärning
1 
msk 
tomatpuré
1 
msk 
ättiksprit 12%
3 
dl 
vatten
1,5 
tsk 
timjan, torkad
salt och peppar

Förberedelser

  1. Skala och grovhacka gul lök och purjolök. Skala och tärna palsternacka, sötpotatis, blomkål och morot grovt. Finhacka vitlöken.

  2. Hetta upp oljan i en gryta och lägg i saffran. Fräs lök och vitlök till att de har blivit mjuka (tillsätt ev. vatten), lägg sedan i purjolök, palsternacka, potatis och morot och fräs någon minut till.

  3. Tillsätt linser, buljong, vatten, ättika och timjan och låt småputtra tills linserna och grönsakerna har mjuknat. Häll på mer vatten om det behövs. Var försiktig när du rör så att grönsakerna inte mosas sönder. Smaka av med salt och peppar och servera.

  4. Tillaga färsen på ugnsbleck enligt anvisning på förpackning och häll sedan ner i grytan vid servering.

Findus tipsar!

Servera gärna med gott basmatiris, nan-bröd och raita.

Taggar