Dela
Dela detta recept

Pease gryta med linser & garam masala

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Gryta med raita och en smak av Indien

Den här vegetariska grytan är en riktig smaksensation som tar dig till andra sidan jorden. Dessutom är det ett mättande och proteinrikt recept med Findus veganska ärtprotein Pease som huvudingrediens.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

  • Pease gryta:
  • 500 g Pulled chili & vitlök, ärtprotein
  • 1 st lök, gul
  • 1,5 msk olivolja
  • 2-6 g Hackad Chili
  • 1,25 tsk garam masala
  • 1,25 dl röda linser
  • 1,5 dl kikärter, okokta
  • 240 g krossade tomater
  • 200 g Bladspenat
  • 1 st grönsaksbuljong, tärning
  • 2,5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 160 g morötter
  • 1 st vitlök, klyfa
  • 8 g Ingefära
  • 1 tsk koriander, malen
  • 1 tsk kanel, malen
  • 1 tsk spiskummin, malen
  • 1 tsk curry
  • 160 g kokosmjölk
  • 0,5 msk lime, skal
  • 1,5 msk limejuice, färskpressad
  • Raita, indisk yoghurtsås:
  • 3,25 dl yoghurt, naturell
  • 12 g mynta, finhackad
  • 10 g Koriander
  • 2 st vitlök, klyftor
  • 3 krm garam masala

Förberedelser

Raita, indisk yoghurtsås

  1. Blanda alla ingredienserna till yoghurtsåsen. Ställ in i kylskåpet i minst 10 minuter.

Pease gryta

  1. Hacka ingefära, gul lök och vitlök. Riv morötterna grovt. Värm upp en gryta med olja och häll i de hackade och rivna ingredienserna tillsammans med Findus färdighackade chili. Stek allt tills det blivit mjukt och börjat få färg. Tillsätt alla kryddor fortsätt steka tills att allt fått rejält med färg och doftar gott.

  2. Häll i linserna och låt steka i någon minut. Häll därefter i vatten, tomater och kokosmjölk, låt koka i ca 15-20 minuter så att linserna blir mjuka och börjar lösa upp sig.

  3. Häll i pulled Pease, limejuice och spenat i grytan. Låt koka tills att spenaten har mjuknat. Späd eventuellt ut grytan med mer buljong om den har blivit för tjock.

  4. Smaka av med salt och peppar, klipp i färsk koriander och krydda eventuellt med lite extra garam masala.

  5. Ta fram raitan från kylen och det är färdigt att servera!

Findus tipsar!

Servera gärna tillsammans med gott basmatiris och ett nan-bröd.

Taggar

Middag
Dela
Dela detta recept